Φρ. Καρασαρλίδου: Σπασμένες πόρτες για τους πολλούς, "περιστρεφόμενες θύρες" για τους εκλεκτούς


Δήλωση της Φρόσως Καρασαρλίδου (βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 2015 -2021):

Στην Ημαθία ολοκληρώθηκαν 563 πλειστηριασμοί ακινήτων και πρώτης κατοικίας εντός του 2022, ενώ είναι προγραμματισμένοι ακόμα 84 ως το τέλος του έτους.

Στο άμεσο μέλλον προβλέπονται χιλιάδες πλειστηριασμοί στη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκρίνοντας τη μαζικοποίηση των εξώσεων για χιλιάδες οικογένειες. Διευκολύνει την ανεξέλεγκτη λειτουργία εταιρειών διαχείρισης δανείων και ακινήτων - τις οποίες είδαμε να εκπροσωπούν και κυβερνητικοί βουλευτές - που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες σε τιμή ευκαιρίας και δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πιο ευάλωτων νοικοκυριών για ρύθμιση των οφειλών τους.

Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται. Με αυστηρά και ρεαλιστικά κριτήρια, εξασφαλίζοντας τις λιγότερες δυνατές καταχρήσεις. Όπως προστατεύθηκε νομοθετικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στέγαση μετατρέπεται όλο και περισσότερο από θεμελιώδες αγαθό σε εμπόρευμα, κεφάλαιο και εισόδημα. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή περιφράξεων και απαλλοτρίωσης με υπεύθυνες τις τράπεζες και κάθε είδους κοράκια, με την απλόχερη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ. Πολλές φορές μάλιστα είναι μια ενιαία ομάδα ανθρώπων που λειτουργούν με τη μέθοδο των περιστρεφόμενων θυρών, όπως είδαμε στην περίπτωση Πάτση και Καππάτου.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι, ιδίως οι πιο νέοι, δεν θα δουν ποτέ δικό τους σπίτι και θα παραδίδουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους στα ενοίκια, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στον δρόμο. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι με χρέη στις τράπεζες, θα χάνουν το σπίτι τους.

Στον τομέα της στέγασης χρειάζεται συνολική αλλαγή πορείας. Στη θέση αποσπασματικών μέτρων έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να στρέψουμε το βλέμμα μας σε ευρείες πληθυσμιακές ομάδες. Με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δημόσιων παρεμβάσεων, άμεσων αλλά και μακροπρόθεσμων, με προϋπόθεση την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή και ποιοτική κατοικία.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο