Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας για την Επέτειο του Πολυτεχνείου


ΔΤ από Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας: 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η 17 Νοεμβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα μνήμης της σύγχρονης Ελλάδας. Επέτειος που προβάλλει και υπενθυμίζει σε όλους τη διαχρονική ανάγκη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Φοιτητές και μαθητές ενώθηκαν με τον λαό απέναντι στα τανκ της χούντας. Οι  φωνές τους που ακούστηκαν  σε όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα και φέρνοντας τη διεθνή κοινότητα προ των ευθυνών της, έμελλαν να γίνουν ορόσημα κάθε αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Το τότε κυρίαρχο σύνθημα το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», ένα τρίπτυχο κομβικής σημασίας που φαντάζει ως μια οδυνηρά επίκαιρη διεκδίκηση στις μέρες μας. 

«Ήταν μια λέξη μονάχα, ελευθερία»

Η πρόσφατη θεσμική κρίση επιβεβαιώνει ότι τα κεκτημένα μισού αιώνα ομαλού πολιτικού βίου δεν είναι αυτονόητα. Όταν η πολιτική ελευθερία απειλείται, όταν η ιδιωτικότητα του προσωπικού βίου, το απόρρητο των επικοινωνιών, η ίδια η θεμελιώδης ελευθερία του ατόμου, αμφισβητούνται ευθέως, με ευθύνη της Πολιτείας, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος.

Τιμούμε με ευγνωμοσύνη τον αγώνα των ηρώων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Της εξέγερσης που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός.  

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Σάββας Τσιχλακίδης
Γραμματέας

Μαρία Καραγιαννίδου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & ΜΜΕ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο