Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας της Λαχαναγοράς Θεσ/νικης για διάθεση προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες Δημήτρης Χαμπίδης στον ΑΚΟΥ 996


Στην εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» του ΑΚΟΥ 996 ήταν καλεσμένος ο Δημήτρης Χαμπίδης, πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (γνωστή και ως «Λαχαναγορά») και παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος στην Γραμματεία Αγροτικού του κόμματος σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Αφορμή της συνέντευξης του κ. Χαμπίδη στους Νίκο Βουδούρη (InVeria.gr) και Ζήση Μιχ. Πατσίκα (εφ. "Λαός") ήταν η πρόσφατη βράβευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης για την δράση που ξεκίνησε το 2016 – 2017, επί προεδρίας Χαμπίδη, μέσω της οποίας μη εμπορικά (αλλά πάντα ποιοτικά) αγροτικά προϊόντα προωθούνταν σε κοινωνικές δομές, αντί να οδηγούνται σε χωματερές. Όπως εξήγησε, τα προϊόντα διακινούνταν στους εμπόρους κάθε Κυριακή και Πέμπτη, για να έχουν μια πενθήμερη περίοδο διάρκειας για να βγουν στους πάγκους. Τα προϊόντα που δεν πωλούνταν αυτές τις ημέρες έχαναν αμέσως την εμπορική τους αξία και δεν μπορούσαν να πουληθούν την επόμενη ημέρα διάθεσης (την επόμενη Κυριακή ή την επόμενη Πέμπτη, αντίστοιχα). Συνεπώς, έμεναν απούλητα, αλλά είχαν ακόμη 5 μέρες διάρκειας και παρά ταύτα δεν θα μπορούσαν να είναι εμπορεύσιμα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως την αισχροκέρδεια στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, τα «στέκια» διακίνησης αγροτικών προϊόντων με «μαύρη» διακίνηση, τις βιομηχανίες μεταποίησης ροδάκινων,  το «καλάθι του νοικοκυριού», τις εκλογές και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.α. Ο Δημήτρης Χαμπίδης, ως παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν «μάσησε» τα λόγια του, έκανε αυτοκριτική, κατέθεσε προτάσεις για το πως θα πρέπει να φτάσει στις εκλογές το κόμμα του και πολλά άλλα. 

Το βίντεο της συνέντευξης: 

  
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο