"ΠΟΤΕ Ξανά Την Κυριακή": H ανακοίνωση του ΟΕΣΜΑΚ για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου


Προ εκπλήξεως, για ακόμη μία φορά, βρέθηκε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι σε αυτή, με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Θα περίμενε κανείς ότι, μετά την απόφαση του ίδιου Υπουργείου για την Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων, που προβλεπόταν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, δεν υπάρχει πλέον νόημα να υφίσταται.

Δυστυχώς, το αυτονόητο δεν φαίνεται να ισχύει και το Υπουργείο Ανάπτυξης δείχνει να συμμερίζεται τις διαθέσεις και τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων, καθώς παντελώς αιφνίδια και αδικαιολόγητα καταθέτει όψιμα την τροπολογία αυτή.

Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Είναι προφανές, πως η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι φυσικό οι μεγάλες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στο άνοιγμα, μιας και δεν βρίσκονται στην ίδια θέση με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που στη σημερινή εποχή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για μείωση των πάγιων λειτουργικών δαπανών.  

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία.

ΟΧΙ στην απαράδεκτη τροπολογία.

ΠΟΤΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων μας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Η Κυριακή είναι αργία!

Με εκτίμηση, 
Εκ μέρους του Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ελμαλόγλου Νεκτάριος
Ο Γενικός Γραμματέας Δημάδης Κωνσταντίνος 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο