Πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας


ΔΤ: Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με υπεύθυνες τη Κοινωνική Λειτουργό, Οικονομίδου Εφη  και τη Ψυχολόγο, Ζιακάκη Μαρία σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ειδικότητες του Κέντρου Πρόληψης Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ (Γεωργιάδου Σέβη και Μπασιούρη Φανή) υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Συνεκπαίδευσης για την κοινωνική ένταξη-ισότητα ευκαιριών- σεβασμό της διαφορετικότητας  με το συστεγαζόμενο 8ο Δημοτικό σχολείο. 

 Η θεματική της δράσης  έχει στόχο  την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, προαγωγή της συμπερίληψης, αποδοχή της διαφορετικότητας, την καλλιέργεια ενσυναίσθησης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων, με τίτλο: «ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΔΥΝΑΜΗ!». 

Η δράση  πραγματοποιείται διαδοχικά σε όλα τα τμήματα (από την Α΄ έως την ΣΤ΄ τάξη ) του συστεγαζόμενου 8ου Δημοτικού σχολείου, με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με ελαφριές και σοβαρές αναπηρίες και θα υλοποιηθεί στη διάρκεια όλου  του σχολικού έτους 2022-23 (Νοέμβριος- Μάϊος).

Η δράση περιλαμβάνει δύο στάδια, αρχικά την προετοιμασία των τάξεων με ενημέρωση – συζήτηση για το θέμα μας, με διαδραστικό τρόπο και ακολουθεί η υλοποίηση μιας δομημένης βιωματικής σειράς δραστηριοτήτων με στοχευμένο περιεχόμενο και εξέλιξη, με τη συνύπαρξη και μαθητών του Ειδικού Δημ. Σχολείου.

Το πρόγραμμα μας έχει ήδη ιδιαίτερα θετική απήχηση στους μαθητές των δύο σχολείων και ευελπιστούμε μέσα από αυτή τη συνεργασία και συνεκπαίδευση, οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν πως η διαφορετικότητα του άλλου δεν αποτελεί εμπόδιο για προσέγγιση, αποδοχή και υποστήριξη. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο