Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας: Εορτασμός της Ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας (6/11)


Φέτος ο εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας προς τιμή των αγίων προστατών της Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  6 Νοεμβρίου 2022.

Η ημέρα αυτή σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.3454/2002  ορίστηκε να τιμάτε η πολύτεκνη οικογένεια σαν θεσμός  αλλά τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου να τους ξεχνάει η πατρίδα μας σε κάθε επίπεδο διοίκησης.

Έτσι λοιπόν έχουμε άτολμα νομοσχέδια στη στήριξη της οικογένειας, καμία ανάσα για τους πολύτεκνους. Πρόσφατο παράδειγμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που έρχεται στη Βουλή, και «ξεχνά» να επαναφέρει τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων χωρίς κριτήρια, όπως ίσχυαν για 30 χρόνια χωρίς το μέτρο αυτό να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μέτρο χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος, που μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

Οι πολύτεκνοι αναμένουν ακόμη την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αλλαγή του αποτυχημένου σχήματος των συμπράξεων για την διανομή των προϊόντων του ΤΕΒΑ (για τους οικονομικά ασθενείς) και τα λανθασμένα εισοδηματικά κριτήρια για τους πολυτέκνους, για να αρχίσουν να λαμβάνουν και πάλι τρόφιμα που τους στέρησαν τα πειράματα των συμπράξεων.

Οι πολύτεκνοι περιμένουν ακόμη να επιβληθεί σε όλο το Δημόσιο, χωρίς καμία εξαίρεση, η πρόβλεψη για ειδική κατηγορία πολυτέκνων σε κάθε είδους προσλήψεις (μια που δεν τηρείται σε πολλές περιπτώσεις) και την επαναφορά του 20% στις προσλήψεις στο Δημόσιο για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους όπως ίσχυε προ της μειώσεως στο 15% που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ν. 4440/2016.
Οι πολύτεκνοι περιμένουν την καθιέρωση των ορίων φτώχειας της ΕΛΣΤΑΤ ως αφορολόγητου ποσού για όλους, ως το πιο δίκαιο και αντικειμενικό μέτρο φορολόγησης.

Οι πολύτεκνοι περιμένουν ακόμη την άνευ εισοδηματικών κριτηρίων ένταξή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, σε ετήσια βάση και γενικότερα την απαλλαγή τους από τεκμήρια πολυτελείας (φορολογία Ι.Χ. οχημάτων, τετραγωνικά κατοικίας κ.α.).

Οι πολύτεκνοι περιμένουν ακόμη την επαναφορά του επιδόματος πολυτέκνων-τριτέκνων, σε όποιο ύψος αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός, ως ελάχιστη ανταπόδοση της πολιτείας στην τεράστια κοινωνική τους συνεισφορά, αλλά και στην οικονομική τους συμβολή, μέσω του ΦΠΑ που καταβάλλουν στις καταναλωτικές τους δαπάνες, στην ανάπτυξη του τόπου.

Οι πολύτεκνες οικογένειες  που αριθμούν στο νομό μας περίπου 4500 οικογένειες και πάνω από 200.000 πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την επικράτεια, τα τελευταία χρόνια έχει αδικηθεί κατάφωρα από την ασκούμενη διαχρονικά και ειδικότερα την τελευταία δεκαετία αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική.

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε όλους για τα θέματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια αλλά οι κατέχοντες εξουσία και θέσεις ευθύνης πρέπει να ενεργοποιηθούν τώρα και να δώσουν με γενναιότητα λύσεις στα αιτήματα των πολύτεκνων οικογενειών  γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει αύριο.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος
Βελέντζας Ιωάννης
Ο  Γ. Γραμματέας
Τουμπουλίδης   Νικόλαος



 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο