Βέροια: Κλείνει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου - Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα


Το θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου της Βέροιας συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων της Τράπεζας, το απόγευμα της Τετάρτης (9/11/2022).

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Ωρολογάς, αναπληρωτής Γραμματέας του Συλλόγου, μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας - Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ωρολογάς εξέφρασε την αντίθεση του Συλλόγου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και την αγωνία για την τύχη των 11 εργαζομένων σε αυτό, αναφέροντας παράλληλα τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο και στην τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. 

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που συντάχθηκαν στην άποψη περί με κλεισίματος του υποκαταστήματος και της διασφάλισης των εργαζομένων. 

Πέρα από αυτά όμως, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Κορωνάς έθεσε ένα πολύ σημαντικό και καίριο ζήτημα σχετικά με τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε, είναι υπό συζήτηση στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της ακύρωσης της διαδικασίας με την οποία μεταβιβάστηκαν δάνεια σε ιδιωτικούς οίκους (και είναι γνωστές οι συνέπειες αυτής της μεταβίβασης). Ο κ. Κορωνάς σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι, και οι τραπεζικοί υπάλληλοι, να διεκδικήσουν να έχει θετική έκβαση το θέμα στον Άρειο Πάγο και να επιστρέψουν τα δάνεια στις τράπεζες. 

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, δια του οποίου θα εκφράζεται η αντίθεση του πολιτικού οργάνου για την απόφαση του ιδιωτικού πιστωτικού φορέα. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο