Απλό σχόλιο ή «καρφί» της πρ. Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου για... βολεμένους που γίνονται «κατεστημένο»;


Έναν ενδιαφέροντα διάλογο περί ορίου στις θητείες των πολιτικών άνοιξε ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook και σε αυτό ήρθε το «ηχηρό» σχόλιο της πρώην Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως… πολιτική παρέμβαση και, ίσως, ακόμη και έμμεση αιχμή προς όσους επιλέγουν να παραμείνουν στην θέση τους πέρα των δύο θητειών…

Ο Γιώργος Σοφιανίδης έγραψε:

«ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ»
Θεσμοθετήστε τις 3 θητείες ή τα 12 χρόνια για βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, κτλ.
Υ.Γ.: Ξέρω αυτό δεν θέλει να το «ακούσει» κανένα κόμμα»

Κάτω από το σχόλιο του πρ. αντιδημάρχου η πρ. Δήμαρχος Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου σχολίασε:

«Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο Γιώργο, αλλά εμείς συνηθίσαμε να ανεχόμαστε το βόλεμα των «βολεμένων» αναντίρρητα. Γιατί το δύσκολο είναι να φεύγεις, όχι να μένεις και να θεωρείς ότι είσαι αναντικατάστατος και τελικά να καταντάς κατεστημένο. 
Επίσης, δυστυχώς, δεν έχουμε την ωριμότητα, (για τις αυτοδιοικητικες μιλάω τωρα) να κατεβάζουμε ένα ψηφοδέλτιο ενιαίο για συμβούλους κι ένα ενιαίο για δημάρχου ή αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες κλπ. Πρέπει πεισματικά και ανόητα να περιχαρακώνουμε και στην αυτοδιοίκηση τις παρατάξεις, γιατί λέει θα είναι δύσκολη η συνεργασία. Ναι, αν συνεχίσουμε μ’ αυτά τα μυαλά θα είναι δύσκολη η συνεργασία, άρα αναποτελεσματική η θητεία. Αυτό όμως, το μόνο που δείχνει είναι πολιτική ανωριμότητα.
Έχω το δικαίωμα να εκφράζω αυτές τις απόψεις, γιατί πάλεψα για αυτές στα ανώτερα όργανα της αυτοδιοίκησης, αλλά ήμουν θλιβερή μειοψηφία, δυστυχώς. Όπως επίσης, έφυγα αυτοβούλως μετά την 8ετια. Για αυτό εκφράζω άποψη. Γιατί δεν απέχουν οι λόγοι μου από την πρακτική μου, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα...»

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε ερμηνεία των όσων λέει η πρώην Δήμαρχος, ούτε να ψάξουμε για τυχόν βολές προς τον διάδοχό της Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος δήλωσε εδώ και καιρό ότι θα ξεπεράσει το όριο των δύο θητειών και θα πάει για τρίτη… 

Πάντως, ως άποψη και πολιτική θέση έχει σίγουρα την αξία της και οι μη πολιτικοί φαίνεται ότι την ενστερνίζονται κατά πλειοψηφία. Το θέμα είναι ότι δεν την υιοθετούν οι πολιτικοί, οι οποίοι άλλωστε έχουν και το… μαχαίρι και το πεπόνι στην νομοθέτηση!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 - Φύλλο 38, σελ. 14)

  
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο