Ο Άγγελος Τόλκας τα είπε εν... Σπονδή με δημοσιογράφους στη Νάουσα


Συνάντηση με δημοσιογράφους από τη Βέροια και τη Νάουσα είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022 ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Άγγελος Τόλκας, στο εστιατόριο "Σπονδή", στη Νάουσα.

Η συνάντηση έγινε υπό μορφή άτυπης συνέντευξης Τύπου, επ' ευκαιρία των εξελίξεων που έρχονται ως τα τέλη του έτους σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αλλά και της ουσιαστικής έναρξης της προεκλογικής περιόδου.

Μέσα από την κουβέντα με τους παρόντες δημοσιογράφους, ο κ. Τόλκας ανέφερε ότι "βλέπει" εκλογές μέχρι τον Μάρτη του 2023 και τόνισε ότι στόχος όλων είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και στην Ημαθία και πανελλαδικά, καθώς και ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς να χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές. 

Ο Άγγελος Τόλκας έκανε αναφορά σε σοβαρά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ημαθία, αποδίδοντας ευθέως τις ευθύνες προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και ιδιαίτερα στον Ημαθιώτη υφυπουργό Οικονομικών. 

Από τις βολές του κ. Τόλκα δεν ξέφυγε ούτε η διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ενώ τόνισε πως η παρακμή της Ημαθίας επηρεάζει πολλούς τομείς (κάθετος άξονας, υποδομές, σιδηρόδρομος κλπ, μέχρι και το ίντερνετ "σέρνεται") και κανείς δεν ενδιαφέρεται να γίνει κάτι ώστε να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. "Αντί να  παλεύουν για τα θέματα της Ημαθίας, κάνουν ερωτήσεις - σαν να είναι στην αντιπολίτευση - προς τους Υπουργούς τους", σχολίασε δεικτικά ο Άγγελος Τόλκας, αναφερόμενος στους συναδέλφους του από τη ΝΔ. 

Για την κυβέρνηση ο βουλευτής σχολίασε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο φθείρεται και σε κάθε "ατύχημα" (υποκλοπές κλπ) που συμβαίνει κλονίζεται όλο και περισσότερο η εμπιστοσύνη του κόσμου. 

Σχετικά με τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων, ο Άγγελος Τόλκας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές, ενώ για την Ημαθία σχολίασε ότι τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα, αφού για τις 6 θέσεις υπάρχουν 7 ενδιαφερόμενοι. 

Αναφορά έκανε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας πως στον Δήμο Βέροιας υπάρχει ενδιαφέρον από τον Θεόφιλο Κορωνά και η υποψηφιότητά του θα αξιολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ενώ για τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εκδήλωση πρόθεσης για κάτι αντίστοιχο με τη Βέροια. 

Ερωτηθείς από τον εκπρόσωπο του InVeria.gr σχετικά με τις φήμες περί ενδιαφέροντός του για να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, ο Άγγελος Τόλκας σημείωσε ότι υπήρξε όντως στο παρελθόν συζήτηση για να ηγηθεί μία τέτοιας προσπάθειας, αλλά μετά την ορκωμοσία του ως υφυπουργός και την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές δεν προχώρησαν οι συζητήσεις. Μάλιστα, ο κ. Τόλκας ανάφερε πως μετέχει στα όργανα που εξετάζουν τις πιθανές υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κ. Μακεδονία, ωστόσο δήλωσε προσηλωμένος στον στόχο των βουλευτικών εκλογών, χωρίς βέβαια να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Ωστόσο, αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανακοινώσει την υποστήριξή του για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, όπως είπε δηλώσει από τη Βέροια ο Χρήστος Σπίρτζης, ίσως να μην μπορεί ούτως ή άλλως να συνδυαστεί η υποψηφιότητα Τόλκα στις βουλευτικές με την ανάληψη της ηγεσίας και σε περιφερειακή παράταξη. 

Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί μετά τις εθνικές εκλογές θα επηρεάσει - κατά τον κ. Τόλκα - και τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. 

Το... ραντεβού του Άγγελου Τόλκα με τους δημοσιογράφους ανανεώθηκε για την επόμενη περίοδο, όταν υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, οπότε θα παραχωρηθεί και επίσημη συνέντευξη Τύπου, όπου θα εξειδικευτούν οι προτάσεις του Ημαθιώτη βουλευτή για όλα τα θέματα που αφορούν το νόμο και τους κατοίκους του. 
  
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο