Οργή και ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά από πυροβολισμό αστυνομικού σε 16χρονο Ρομά που καταδίωκε


Σε αναβρασμό βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό 16χρονου ρομά από σφαίρα αστυνομικού, έπειτα από καταδίωξη τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2022. 

Ο 16χρονος ρομά, οδηγώντας αγροτικό όχημα, πήγε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε βενζινάδικο στης οδού Μοναστηρίου, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, βάζοντας 20 ευρώ πετρέλαιο, αλλά έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ως όφειλε, ο υπάλληλος ειδοποίησε τον πρατηριούχο και αυτός την άμεση δράση. Δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν έγκαιρα το όχημα και τον καταδίωξαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του υπό καταδίωξη οχήματος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει την κινητοποίηση και παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες. Σε κάποια στιγμή το όχημα εξετράπη της πορείας του έξω από τις φυλακές Διαβατών. Το "θολό" σημείο είναι ότι ο οδηγός του οχήματος βρέθηκε με σφαίρα στο κεφάλι, η οποία προήλθε από το πίσω μέρος του οχήματος. Το προφανές είναι ότι πυροβολήθηκε εν κινήσει από αστυνομικό που επέβαινε στην μηχανή που τον ακολουθούσε, αλλά μένει να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες. Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει, επίσης, ότι ο - ανήλικος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια - οδηγός του ΦΙΧ προσπάθησε να εμβολίσει προπορευόμενη μηχανή, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά για ανταλλαγή ή φόβους για ανταλλαγή πυροβολισμών και από την πλευρά του 16χρονου. 

Ο 16χρονος ρομά νοσηλεύται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ και σε βάρος του αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε. 

Εν τω μεταξύ, έξω από το Ιπποκράτειο επικρατούσε αναβρασμός από συγγενείς και φίλους του 16χρονου, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (5/12) έγιναν επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από αντιεξουσιαστές.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο