Τ. Μπαρτζώκας για Προϋπολογισμό 2023: Αποζημιώσεις σε αγρότες, αυξημένες επιδοτήσεις ρεύματος για επιχειρήσεις, μέριμνα για δανειολήπτες


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Με συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2023, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις αποζημιώσεις των αγροτών που εκκρεμούν, θέτοντας το ζήτημα της επιδότησης ρεύματος, των επιχειρήσεων που καταναλώνουν περισσότερες από 2000 κιλοβατώρες, αλλά και το ζήτημα των δανειοληπτών, που πλήττονται από τα αυξημένα επιτόκια, λόγω πληθωρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι αγρότες της Ημαθίας βασίζονται στην αξιοπιστία της Κυβέρνησης ότι θα αποζημιώνονται δίκαια και με ταχύτητα. Αυτό το διάστημα, περιμένουν τις ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις τους από  το φετινό παγετό, το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις. Περιμένουν καιρό αλλά οι υποχρεώσεις τους δεν περιμένουν». Αντίστοιχα, τόνισε ότι η κλιμακωτή επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις, που έχουν ισχύ έως 35 κιλοβολτ αμπέρ αλλά καταναλώνουν πάνω από 2000 κιλοβατώρες, πλήττει ιδιαίτερα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αρτοποιεία και κρεοπωλεία, γι’ αυτό και ζήτησε την επανεξέταση του μέτρου. 

Ο Βουλευτής εστίασε και στα χρέη που έχουν συσσωρευτεί στην πανδημία και επιβαρύνονται λόγω της ενεργειακής κρίσης, επισημαίνοντας ότι «πρέπει η Πολιτεία, σε συνεργασία με τις τράπεζες να μεριμνήσει γι’ αυτούς τους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν είναι μπαταχτσήδες. Είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από την πανδημία, ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από την αύξηση των επιτοκίων και αυτή την στιγμή βρίσκονται μέσα σε μια δίνη».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι το κύριο μέλημα της πολιτικής είναι να αρθρώνει τα αιτήματα των πολιτών και να τα μετατρέπει σε λύσεις, μέσω αποτελεσματικών πολιτικών. Και υπό αυτό το πρίσμα, ο Προϋπολογισμός του 2023, οφείλει να επιδείξει την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται η κοινωνία, ώστε να καταστεί το ετήσιο ραντεβού της Κυβέρνησης με την αλήθεια και με την ανανέωση της δέσμευσής της, απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Ο σύνδεσμος για την ομιλία του Βουλευτή: 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο