Βιβλιοπαρουσίαση: "Το σώμα και το στόμα και η μπάμπω τερηδόνα" (Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, 14/12)


Η Άννα Σελίδου, οδοντίατρος – συγγραφέας, οι εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους:  ΤΟ ΣΏΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΜΠΩ ΤΕΡΗΔΌΝΑ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. 

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD, με αφήγηση και πρωτότυπα τραγούδια, σε σύνθεση Χρήστου Παπαδόπουλου και εικονογράφηση της ζωγράφου Ανδρονίκης Μπαμπαράτσα 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική συμπαράσταση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ και του Οδοντιατρικού Συλλόγου ΗΜΑΘΙΑΣ. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 

Η κ. Αλίκη Καλοϊδου, Οδοντίατρος, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας. 

Η κ. Έφη Γώτη, Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η συγγραφέας. 

Την εκδήλωση θα προλογίσει μέλος του ΕΡΑΣΜΟΥ

Λίγα λόγια για το βιβλίο 
“…Στην Καστροπολιτεία που λέγεται Σώμα, οι άσπροι, δυνατοί φρουροί, τα Δόντια, φροντίζουν ώστε ό,τι μπαίνει από την πύλη-Στόμα, να κάνει γερούς, δυνατούς και χαρούμενους τους κατοίκους. Την κυρά Καρδιά, τον κύριο Στομάχι, τα Μάτια, τον κύριο Δέρμα κ.ά. Όμως, η μπάμπω Τερηδόνα καραδοκεί. Δίνει εντολή στον Χάμπο, τον βοηθό της: «Το Σώμα θα κουρσέψουμε πριν να το καταλάβουν. Κέρδος πολύ θα βγάλουμε, πριν άλλοι μας προλάβουν.» Πώς καταφέρνει ο Χάμπος να ξεγελάσει τους φρουρούς-Δόντια; «Καραμέλες, σοκολάτες κουβαλώ πάνω στις πλάτες. Θα ‘ρθω να σε γελάσω, μ’ αυτά θα σε χορτάσω. Εγώ θα βγάλω χρήμα, αλλά για σένα κρίμα. Γιατί σου το διαφημίζω και το μυαλό σου ορίζω.» Τι θα συμβεί στην πολιτεία-Σώμα και πώς ο κυρ-Εγκέφαλος, το σοφό Μυαλό, θα διορθώσει το κακό…;” 
 
Η συγγραφέας
Η Άννα Σελίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι συνταξιούχος οδοντίατρος. Απόφοιτη του θεατρικού εργαστηρίου «studio Παράθλαση», επί 20 χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Υπήρξε εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Από το 1999 είναι ενεργό μέλος των Γιατρών του Κόσμου. Με το όνομα «Αννούσκα» κάνει αφήγηση παραμυθιού στα παιδιά μεταναστών και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Το 2014 προσέφερε οδοντιατρικές υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Ναϊρόμπι της Κένυας. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο