editorial: Μη σου τύχει το... φλουρί!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες εβδομάδες από το πρώτο lock down του κορωνοϊού… Το πιστεύετε; Προσωπικά μου φαίνεται σαν χθες! Κι όμως, πέρασαν τρία χρόνια. 

Κλειστήκαμε μέσα, φοβηθήκαμε, τρομοκρατηθήκαμε, πειραματιστήκαμε, διχαστήκαμε φυσικά, και γενικότερα ζήσαμε μέσα σε 3 χρόνια όσα πολλοί από εμάς δεν έζησαν ποτέ ξανά στην ζωή τους! 

Τώρα πια, στην χαραυγή του 2023 όλα φαίνονται τόσο μακρινά… Οι κοπές βασιλόπιτας και οι χοροί είναι στα… φόρτε τους και όσοι κατάφεραν να κρατηθούν ζωντανοί επανακάμπτουν με παραπάνω διάθεση και όρεξη!

Πάντως, κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, με τις πολλές κοπές βασιλόπιτας, πάντα θυμάμαι τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο (Χρυσοστόμου), ο οποίος μέχρι το 2014 ήταν Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Βεροίας και προϊστάμενος στους Αγ. Αναργύρους! Τον θυμάμαι γιατί είχε εφαρμόσει την… πρωτοποριακή μέθοδο, οι τυχεροί του «φλουριού» να μην λαμβάνουν δώρο, αλλά να καλούνται να κάνουν οι ίδιοι… δωρεά στην Εκκλησία! 

Το ίδιο εφάρμοσαν μετά και σε μία τοπική οργάνωση κόμματος, για να πληρώσουν τα… ενοίκια! Και αν στην Εκκλησία βρέθηκαν οι τυχεροί που έκαναν τις δωρεές, σε εκείνη την τοπική οργάνωση ακόμη αγνοούνται! Οι φήμες που ανέφεραν ότι υπήρχαν πολλά φλουριά (και στις δύο περιπτώσεις) για καλύτερα αποτελέσματα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί!

(editorial στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 15/1/2023, φύλλο 42)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο