ex-Αιρετικά: Η... βασιλική κηδεία, τα Δημοτικά της Βέροιας και οι μάχες των βουλευτικών

🚩 Είμαστε ρε παιδί μου λαός περίεργος. Μια γροθιά και μία μούντζα ταυτόχρονα. Σαν να έχουμε στο DNA μας την διχόνοια, ακόμα και για το… τι χρώμα είναι ουρανός! 

 Εξεδήμησε προς Κύριον ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος, για άλλους πρώην Βασιλεύς και για κάποιους άλλους «βασιλεύς σκέτο». Και η κηδεία ενός ανθρώπου έγινε πρώτης τάξεως ευκαιρία για… διχασμό. 

 Ήταν απλά κάποιος τυχαίος 83χρονος που πέθανε; Προφανώς όχι. Διετέλεσε βασιλιάς της χώρας και η βασιλεία του κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα ήταν… Και δεν έφυγε, τον έδιωξαν, καλώς ή... κακώς! Αυτά είναι ιστορικά δεδομένα. 

 Από εκεί και πέρα, αρχίζουν οι συμπάθειες, οι αντιπάθειες και τα άλλα συναισθήματα…

 Και όσο εμείς μιλάμε για το αν έπρεπε να ταφεί ή όχι με τιμές αρχηγού κράτους, αν και πόσοι βασιλείς και πρίγκιπες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και λοιποί γαλαζοαίματοι θα έρθουν για την κηδεία, πόρτες σπάνε από μπότες οργάνων της τάξεως για εξώσεις, ρεύματα κόβονται, καλάθια δεν γεμίζουν, σπίτια κρυώνουν, στομάχια διαμαρτύρονται…

 Καλό ταξίδι στον τέως Βασιλιά, αλλά πάμε παρακάτω, διότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τον μακαρίτη, κινδυνεύει από εμάς τους ζωντανούς... 

🚩 Μιλώντας για Δημοκρατία, θα έχουμε την… γιορτή της το 2023! 

 Βουλευτικές εκλογές μέσα στην Άνοιξη, τοπικές εκλογές το Φθινόπωρο, θα έχουμε μια χαρά την ευκαιρία να αισθανθούμε πως έχουμε τις… τύχες μας στα χέρια μας. 

 Πολλές και πολλοί και αυτοί που ράβουν… ταγέρ και κουστούμια για τις γιορτές! Στον Δήμο Βέροιας έχουμε ήδη 6 υποψηφιότητες, 3 από την κεντροδεξιά (Παυλίδης, Χαλκίδης, Κουτσουπιας), 1 από την κεντροαριστερά (Κορωνάς), 1 από τον κομμουνισμό (Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ) και 1 λίγο από… όλα, αλλά ουσιαστικά με βάση το ΠΑΣΟΚ (Βοργιαζίδης). 

 Όπως όλα δείχνουν, οι τρεις πρώτοι θα χρειαστεί να πάρουν μια γενναία και μεγάλη απόφαση το επόμενο διάστημα. Δεδομένης της υποψηφιότητας Κορωνά που – αν το «παίξει» σωστά το… έργο – αναμένεται να πλήξει σοβαρά την παράταξη Βοργιαζίδη (ήδη εκλεγμένοι ή υποψήφιοι του Βοργιαζίδη συζητούν ή έκλεισαν μαζί του), η κεντροδεξιά παράταξη έχει μια σπάνια ευκαιρία για να διεκδικήσει το Δήμο με αξιώσεις. Αρκεί να υπάρχει ομόνοια, σύμπνοια, ενότητα και, προφανώς, καμία διάσπαση! 

 Αν προστεθεί και η μεγάλη φθορά που υπάρχει στα 8 χρόνια Δημαρχίας Βοργιαζίδη, που ολοένα και περισσότερο εκδηλώνεται μέσα από την έκφραση αγανάκτησης από ανθρώπους που τον στήριξαν στο παρελθόν (ακόμα και οικονομικά), φαίνεται πως μόνο «καβάλα στο άλογο» δεν είναι ο σημερινός Δήμαρχος, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν... 

🚩 Κατά τ΄άλλα, καλά πάει το πράγμα στα βουλευτικά, αλλά κανένα κόμμα δεν διευκολύνει τους υποψηφίους ρε παιδί μου.

 Και έχουν ενδιαφέρον οι… εσωκομματικές μάχες που «οσφραινόμαστε» για τις 2 πρώτες θέσεις στα κόμματα… 

 Πχ, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα έχουμε την… σφαγή των Ναουσαίων για την πρωτιά (Τόλκας Καρασαρλίδου), ενώ στο ΠΑΣΟΚ θα έχουμε «μάχη» Βέροιας και Αλεξάνδρειας (Ν. Τσιαμήτρος εναντίον Μπ. Γκιόνολγου). 

 Εξαίρεση η ΝΔ, καθώς εκεί φαίνεται πως θα έχουμε την μάχη για την 2η θέση, μεταξύ Μπαρτζώκα και Τσαβδαρίδη, καθώς θεωρείται μάλλον βέβαια η πρωτιά του Βεσυρόπουλου

🚩 Γεροί να είμαστε, να τα βλέπουμε και να τα συζητάμε όλη την χρονιά! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, φύλλο 42)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο