Η Βέροια τίμησε τον Πολιούχο της Αγ. Αντώνιο το Νέο (βίντεο - φώτο)

Με λιτανεία των λειψάνων του Πολιούχου της Βέροιας Αγ. Αντωνίου του Νέου και της εικόνας της Παναγία Δοβρά, ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2023 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του προστάτης της Βέροιας. 

Το πρωί έγινε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Αντωνίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συλλετουργούντων των Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, ωστόσο ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων δεν συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία, λόγω αδιαθεσίας. 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ψάλθηκαν ενώπιον των Λειψάνων του Αγίου Εγκώμια και αμέσως ξεκίνησε η Λιτανεία στους δρόμους της πόλης (Αγ. Αντωνίου - Μαλακούση - Κεντρικής - Βικέλα - Μητροπόλεως - Βενιζέλου). 

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κ.α.

Δείτε στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο και σχετικές φωτογραφίες:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο