Νοσοκομειακοί γιατροί Ν. Ημαθίας: Άλλη μια απώλεια για το Νοσοκομείο Βέροιας η παραίτηση αναισθησιολόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ:

Άλλη μια απώλεια για το νοσοκομείο Βέροιας. Μετά από τη μαζική φυγή αναισθησιολόγων πριν μερικά (λίγα) χρόνια, έρχεται και άλλο χτύπημα. Η παραίτηση μιας έμπειρης, φιλότιμης και αξιοπρεπούς συναδέλφου, λόγω αυξημένης εντατικοποίησης και πίεσης στον χώρο δουλειάς.

Εντατικοποίηση, που είναι αποτέλεσμα του μειωμένου προσωπικού, της μη αναπλήρωσης των κενών θέσεων, της μη στήριξης του Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας – στο οποίο μπήκαν ήδη ιδιωτικές επιχειρήσεις σε βοηθητικές υπηρεσίες, όπως καθαριότητα και σίτιση.

Τώρα και με τον νόμο για το νέο Ε.Σ.Υ. που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα λειτουργήσουν και οι ιατρικές υπηρεσίες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

Έτσι για χρόνια υπονομεύεται η λειτουργία των νοσοκομείων, όπως και αυτό της Βέροιας, με βασικό πρόβλημα μεταξύ των άλλων, την μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ ο φόρτος δουλειάς, να αυξάνονται υπερβολικά  οι εφημερίες και γενικά η εντατικοποίηση και όλα αυτά με πενιχρές αποζημιώσεις – αμοιβές.

Έτσι και η συνάδελφος, μετά από χρόνια μετακινήσεων, μεγάλης εντατικοποίησης της δουλειάς και πολύ μεγάλο αριθμό εφημεριών αποφάσισε να παραιτηθεί, ψάχνοντας για ποιο ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών των διαδοχικών κυβερνήσεων που υπονομεύουν και εξασθενούν το Ε.Σ.Υ. για να έρθουν ύστερα με το νέο νόμο οι ιδιώτες να το «σώσουν», βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη των ασθενών των λαϊκών στρωμάτων για να βρουν την υγεία τους. 

Πρέπει να τους αφήσουμε;

ΌΧΙ, οι υγειονομικοί μαζί με το λαό να ακυρώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης για την υγεία.

 Ο Πρόεδρος 

Καρτσιούνης Γιώργος

Ο Γραμματέας

Τζουβάρας Χρυσόστομος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο