Πανηγύρισε ο Ναός Αγ. Αθανασίου στην Φυτειά Ημαθίας - Τελέστηκε μέρος του παραδοσιακού κουρμπανιού (φώτο)


Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 πανηγύρισε ο Ναός Αγ. Αθανασίου Φυτειάς. Στην Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής Προδρόμου Σκήτης Βεροίας Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς, ο οποίος έκανε και το κήρυγμα της ημέρας, και συλλειτούργησε ο εφημέριος του χωριού π. Λουκάς Πέκαλης.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τιμήθηκε η Ευαγγελία Δάμτσιου για την πολυετή και αφιλοκερδή προσφορά της στην διακονία του Ναού, έπειτα από σχετική απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. 

Ακολούθησε κουρμπάνι στο προαύλειο της εκκλησίας, όπου αναβίωσε μέρος του πατροπαράδοτου κουρμπανιού που για χρόνια τελούνταν στο χωριό (δεν έγινε δημοπρασιά των δωρεών για την ενίσχυση του Ναού και δεν μοιράστηκε στιφάδο πέρα για όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν στο κουρμπάνι), υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής των Τσιρώνηδων. 

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Νίκος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Βύζας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Μιχάλης Χαλκίδης και λίγο αργότερα βρέθηκε στο πανηγύρι και ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε εσπερινός και λιτανεία πέριξ του Ναού, ενώ οι αρτοκλασίες διαβάστηκαν στον παλαιό Ναό του Αγ. Αθανασίου, μπροστά από τον νεότερο Ναό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο