Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης ως μέλος αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ)

ΔΤ από γραφείο Δημάρχου Αλεξάνδρειας: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Παναγιώτης Γκυρίνης, στο πλαίσιο προσκυνηματικού ταξιδιού στο οποίο συμμετέχει αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, συνοδεία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και δημάρχων από την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας και τα μέλη της αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τους καλωσόρισε εγκαρδίως στην αίθουσα του θρόνου.

Στη συνομιλία που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την ευκαιρία της συναντήσεώς του, του μετέφερε τις θερμότερες ευχές των δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας για μακροημέρευση και ευημερία, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να μεταφέρει την πατρική αγάπη και τις ευχαριστίες του προς τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στο προσκυνηματικό ταξίδι ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας επισκέφθηκε την Τρίγλια (σημερινή Tirilye, Zeytinbağı της επαρχίας Προύσας) όπου συμμετείχε σε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανείων σύμφωνα με το Ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο και θα κορυφωθεί με την επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο