Τάσος Μπαρτζώκας σε Γεωργαντά: Αποζημιώσεις και για τους παραγωγούς μήλων της Ημαθίας!


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Να ενταχθεί και η Ημαθία στις αποζημιώσεις de minimis, για τους παραγωγούς μήλων, ζήτησε ο Τάσος Μπαρτζώκας, σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά. 

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, οι τοπικοί παραγωγοί της Ημαθίας έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου κόστους πρώτων υλών, αλλά και λόγω της τρέχουσας κατάστασης με τις δυσκολίες στην εξαγωγή των προϊόντων προς την Αίγυπτο και άλλες αγορές. 

Υπό αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση οφείλει να παρέχει στους καλλιεργητές την έμπρακτη στήριξη και να συμπεριλάβει οπωσδήποτε την Ημαθία, στους αποζημιωθέντες. Ο Υπουργός, κατόπιν της επικοινωνίας, ζήτησε αριθμητικά στοιχεία για τους καλλιεργητές και το μέγεθος της ζημίας και δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα του Βουλευτή.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επικοινώνησε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Κ. Καλαϊτζίδη, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής ενός ολοκληρωμένου φακέλου τεκμηρίωσης, με στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, ο οποίος θα σταλεί στο Υπουργείο. 

Από τη μεριά του, ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η συλλογή των στοιχείων θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες και η έκθεση θα είναι πλήρης και ενδεικτική της πραγματικής κατάστασης.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συντονίσει τις ενέργειες του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους πληγέντες  καλλιεργητές, ώστε να διεκδικήσει ακόμα πιο έντονα και πειστικά τη συμπερίληψη της Ημαθίας, στις στρεμματικές αποζημιώσεις.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο