Παρουσίαση του βιβλίου "Το χρονικό ενός δυσλεκτικού" στην Αλεξάνδρεια (22/1/2023)

ΔΤ: Η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» του Γιάννη Πάσχου.

Το βιβλίο του Γιάννη Πάσχου, "Το χρονικό ενός δυσλεκτικού" (εκδόσεις περισπωμένη 2022), αποτελεί μια αυτοβιογραφική νουβέλα, που περιγράφει  με απίστευτο χιούμορ  και χωρίς ίχνος διδακτισμού  τη σχολική πορεία μέχρι την ενηλικίωση και την επαγγελματική επιτυχία του δυσλεκτικού  ομότιμου καθηγητή Ιχθυολογίας πλέον και καταξιωμένου λογοτέχνη .

Παρεμπιπτόντως, η δυσλεξία του «διαγνώσθηκε» όταν ήταν ήδη στα σαράντα πέντε (!). Ως τότε δεν το γνώριζε.

Πώς τα κατάφερε λοιπόν ο "Ιοανίς" κόντρα στις προβλέψεις που τον ήθελαν ‘’βοσκό’’ ή "κατεστραμμένο" να εξελιχθεί σε έναν διαπρεπή επιστήμονα και καταξιωμένο λογοτέχνη; Πώς άντεξε τα χάχανα των συμμαθητών, την απογοήτευση στα μάτια των γονιών (όσο κι αν τον υπεραγαπούσαν) ,την απαξίωση των εκπαιδευτικών (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), τις σφαλιάρες, το τράβηγμα των αυτιών; Αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε την Κυριακή 22/1 στις 11 το πρωί στην λέσχη μας (Σοφ. Βενιζέλου 9)  σε μια συνάντηση- γνωριμία με το συγγραφέα Γιάννη Πάσχο .Γιατί το "Χρονικό ενός δυσλεκτικού"  δεν είναι  τελικά  ΜΟΝΟ το Χρονικό  ΕΝΟΣ δυσλεκτικού. Είναι το Χρονικό ΚΑΘΕ δυσλεκτικού. Τότε και τώρα. Γιατί  σήμερα μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στην εκπαίδευση αλλά ακόμη υπάρχουν θέματα για την καλύτερη δυνατή σχολική ζωή και μάθηση των παιδιών με ιδιαιτερότητες. Υπάρχει ένας μαγικός κανόνας στη ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

"Όταν ένας μαθητής δυσκολεύεται να μάθει με τον τρόπο που τον διδάσκεις ,δίδαξέ τον με τον τρόπο που μαθαίνει"

 Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν γονείς ,μαθητές και δάσκαλοι!!!

Προλογίζουν:

Κουτρουμπάκη Εύη (συγγραφέας, βιβλιοκριτικός)

Γιάγκα Σοφία (φιλόλογος)

Σας περιμένουμε...

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ

https://www.facebook.com/Kinimatodrasis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο