Τοξικότητα (γράφει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος)


ΑΠΟΨΗ: Οι επανειλημμένες αποκαλύψεις διαφθοράς και καταστρατήγησης του Συντάγματος από τους «αρίστους» του Ελληνικού κοινοβουλίου που αναγκάζονται να παραιτηθούν κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου που αφήνει βαριά σκιά στην δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος κάνουν επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα ‘’ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ’’ που πρόταξε  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. στην ΔΕΘ.

Με  δεδομένο ότι ακόμη και στην πιο δημιουργική φαντασία δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ο κατήφορος της Κυβέρνησης θα μπορούσε να συμπαρασύρει κατά την πορεία της, πέρα από την Παιδεία, την Δικαιοσύνη, την Εργασία, τα Δικαιώματα, η τοξικότητα είναι τόσο μεγάλη που υποσκάπτει  τις βασικές αρχές του Κοινοβουλευτισμού και  του Συντάγματος. 

Η δικαιοσύνη παντού είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας.

Αυτό  χρειάζεται ο τόπος και όχι μια Δημοκρατία δια σωληνωμένη με δυσκολία να αναπνεύσει. Καθημερινά  γίνεται εμφανές, ακόμη και στους πιο συντηρητικούς πολίτες,  ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο μας και όπως κάθε πρόβλημα έτσι και αυτό έχει  την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη  και του  επιτελικού κράτους.

Μην γελιόμαστε αν δεν υπάρξει κάθαρση στα θέματα Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου τίποτα από αυτά που  μας βασανίζουν στην καθημερινότητα μας, η ακρίβεια, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η υγεία, η εργασία δεν θα βρουν την λύση τους γιατί πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί ο έλεγχος και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών με πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Το κλίμα στην Ελλάδα είναι τοξικό και αν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα νοιάζονται για τη Χώρα μας ας προκηρύξουν εκλογές για να απαλλαγούμε από την παρουσία τους και  να μπορέσουμε να ανασάνουμε ξανά.

Η προάσπιση της Δημοκρατίας απαιτεί να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Για μια Ελλάδα με περισσότερο φώς.
Για μια Ελλάδα με περισσότερη Δημοκρατία.
Για μια Ελλάδα με δικαιοσύνη παντού.
                                                                
ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο