«Τσεκουράτες» αντισυνταγματικές πολιτικές (του Αντ. Μαρκούλη)

ΑΠΟΨΗ: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προικίζει και πάλι με κρίσιμες αρμοδιότητες τις οικονομικές επιτροπές των Δήμων, παρά τη δικαστική απόφαση-ράπισμα του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Θεοδωρικάκου, που εκθέτει πρωτίστως τον ιθύνοντα νου Κυριάκο Μητσοτάκη και την πλημμελή πίστη του στη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τη Συνταγματικότητα.

Οι νέες κυβερνητικές αλχημείες φέρουν αυτή τη φορά την υπογραφή Βορίδη, ο οποίος με τον γνωστό «τσεκουράτο» τρόπο του και εμφανώς απογοητευμένος από τον χαμό του τέως βασιλέως του, αρνείται να συμμορφωθεί εν συνόλω στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προσπαθώντας και πάλι να ορίζει πλειοψηφίες όχι με τη βούληση του λαού αλλά στη βάση των αναγκών της παράταξης και ενόψει εκλογών.

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά και το κουρέλιασμα του Συντάγματος είναι δεύτερη φύση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα φυσικά το μείζον ζήτημα των υποκλοπών. Η πρωτοφανής για κυβέρνηση μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του Νόμου Θεοδωρικάκου, είναι άλλη μία εξοργιστική πρακτική Μητσοτάκη, που γυρίζει τη χώρα χρόνια πίσω. Επιτέλους, η ώρα των επόμενων εκλογών πλησιάζει για να τους στείλουμε οριστικά εκεί που τους αρμόζει.

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο