Βέροια: Υπογράφτηκε η σύμβαση για το νέο Διοικητήριο Ημαθίας (βίντεο - φώτο)

Τη σύμβαση για την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου της Ημαθίας, στην είσοδο της Βέροιας (από την Εγνατία Οδό) υπέγραψαν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης  Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλιας και οι εκπρόσωποι της αναδόχου Εταιρίας, σε ειδική - ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Αιγές Μέλαθρον", στη Βέροια. 

Στην εκδήλωση, που ήταν καλεσμένοι εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και πρώην αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ μίλησαν για το μεγάλο έργο ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Πάρις Μπίλιας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Ο κ. Καλαϊτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επί της θητείας του μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα θεμελιωθεί το έργο, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι και πάλι Περιφερειάρχης και εντός του 2024 θα γίνουν από τον ίδιο και τα εγκαίνια! 

Παράλληλα, ο Κώστας Καλαϊτζίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους προκατόχους του, αλλά και τους εν ενεργείας και πρώην Δημάρχους και τους βουλευτές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σκοπό, αλλά έκανε και ειδική αναφορά στον Ημαθιώτη υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, με την υπογραφή του οποίου λύθηκε το ιδιοκτησιακό στο οικόπεδο και μπόρεσε να προχωρήσει το έργο. 

Αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης και στους συνεργάτες τους, τους εργαζομένους στην αντιπεριφέρεια, αλλά και στην οικογένειά του (περισσότερα στο τέλος της ανάρτησης).

Ο κ. Μπίλιας αναφέρθηκε στα τεχνικά στοιχεία του έργου, προϋπολογισμού 28,1 εκατ. ευρώ!  Το νέο Διοικητήριο θα βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας, σε οικόπεδο 33.479 τ.μ. Εκεί προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων, ενώ το σύννολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.

Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου. Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα. Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 200 θέσεων περίπου, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ενώ θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε όσους συνετέλεσαν ώστε το έργο να φτάσει στην υπογραφή της σύμβασης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, ενώ αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα τόνισε ότι μέχρι τον Μάιο του 2023 θα γίνει η θεμελίωση και εντός του 2024 αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό της Ημαθίας. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι εποχές που η Ημαθία ήταν στο περιθώριο έχουν περάσει, είναι πλέον πρωταγωνίστρια μαζί με όλη την Κεντρική Μακεδονία και η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είναι μόνο η αρχή. 

"Είμαστε αποφασισμένοι και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έχοντας την πίστη αλλά και την βεβαιότητα ότι τα χαμένα χρόνια της Ημαθίας των προηγούμενων δεκαετιών τελειώνουν. εδώ Η Ημαθία τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει σε μία ισχυρή Μακεδονία, σε μια Περιφέρεια που αξίζει κανείς να ζει και να δημιουργεί", τόνισε τελειώνοντας την ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Βίντεο από την εκδήλωση:

Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Κώστας Καλαϊτζίδη:

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για τη υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας.

Είναι πραγματικά τιμητική η παρουσία όλων σας και νομίζω ότι άξιζε να το κάνουμε διότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά όλη την Ημαθία.

Θέλω πρώτα από όλα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του έργου, συμμερίστηκε την προτεραιότητά που του δώσαμε και σήμερα δίνει σάρκα και οστά σε ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Ημαθίας.

Μαζί θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, τον καλό φίλο Πάρι Μπίλια που στάθηκε και στέκεται συνεχώς στο πλευρό μας και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει να μας μεταφέρει και άλλα σπουδαία έργα για μεγάλα και σοβαρά έργα που έχουμε εντάξει στον προγραμματισμό μας.

Όπως ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και όλα τα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που εργάστηκαν και θα εργαστούν για το έργο

Απόστολε, 

Πάρι, 

φίλες και φίλοι συνεργάτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 

Κατορθώσατε με το συνεχές ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, να κάνετε την Ημαθία σπίτι σας και έτσι σας νιώθουμε. 

Είστε κι εσείς Ημαθιώτες κι έτσι σας υποδεχόμαστε σήμερα στη Βέροια

Κυρίες και Κύριοι

Τόνισα προηγουμένως ότι το Διοικητήριο της Ημαθίας είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας.

Αυτό ακριβώς θέλουμε να τονίσουμε σήμερα προσκαλώντας στη εκδήλωση, όλους τους Δημάρχους της Ημαθίας τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον Νικόλα Καρανικόλα, τον Παναγιώτη Γκυρίνη που σήμερα εκπροσωπεί ο Στέφανος Δριστάς

Αλλά και όλους τους προηγούμενους αιρετούς Νομάρχες της Ημαθίας, τον Ανδρέα Βλαζάκη, τον Γιάννη Σπάρτση και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους τον Γιάννη Χασιώτη, τον Χρήστο Σκουμπόπουλο, τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τον Νίκο Κουτσογιάννη.

Σας ευχαριστώ όλους,

Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον υφυπουργό Οικονομικών, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που έβαλε την καθοριστική τελική υπογραφή για την παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα γίνει το Διοικητήριο. 

Αγαπητοί μου, 

Έργα όπως το Διοικητήριο, όπως το Μουσείο των Αιγών που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, δεν είναι έργα των λίγων, δεν είναι έργα μικρών ομάδων. 


Είναι έργα των πολλών, είναι έργα συλλογικά, είναι έργα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Εσείς όλοι εκπροσωπείτε τους πολίτες της Ημαθίας και στον λαό της Ημαθίας ανήκει το έργο.

Η ιστορία βέβαια, σήμερα γράφει ότι το Διοικητήριο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη θητεία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θητεία μας. 

Κι έχω όλο το δικαίωμα να πιστεύω ότι πάλι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το παραδώσουμε στον λαό της Ημαθίας.

Κυρίες και Κύριοι

Φίλες και Φίλοι

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης

Το Διοικητήριο Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη.

Το είπαμε, το υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. 

Λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά. 

Απόστολε Τζιτζικώστα, από αυτό εδώ το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε το 2014  τότε που με παρουσίασες για πρώτη φορά ως υποψήφιο, για να ξεκινήσουμε το δικό μας αυτοδιοικητικό ταξίδι, παίρνοντας την σκυτάλη για να φέρουμε την περιφέρεια και την Ημαθία ακόμα υψηλότερα.

Όλοι οι προκάτοχοί μας έχουν την δική τους συμμετοχή και στο σημερινό έργο και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Εμείς όμως είμαστε εδώ και συνεχίζουμε διότι η διαδρομή μας έχει και συνέχεια. Κράτησες τον λόγο σου και τήρησες όλα όσα υποσχέθηκες. Σε ευχαριστώ για την στήριξη. Όπως ευχαριστώ και για την στήριξη όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, όλους του υποψήφιους του συνδυασμού μας, ακόμη και τους Ημαθιώτες περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως ό Στάθης Σαρηγιαννίδης που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια για την Ημαθία και τον τόπο μας.

Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια μου, την σύζυγό μου και τα αδέλφια μου που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια καθώς και όλους τους προσωπικούς φίλους που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου στην πρώτη γραμμή.

Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ημαθία είναι συλλογική. Το αναγνωρίζω και σας ευχαριστώ όλους ανεξάρτητα από παρατάξεις. Μας ενώνει ο τόπος μας, αξίζει να παλεύουμε με όραμα για την Ημαθία και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο