Απεργούν οι εργαστηριακοί γιατροί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου - Στο πλευρό τους ο ΙΣΗ

ΔΤ από Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας: Οι εργαστηριακοί ιατροί του Νομού Ημαθίας, με την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, ο οποίος σε γενική συνέλευση που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου πήρε ομόφωνη απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργιακή προειδοποιητική απεργία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, τις ημέρες που αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ να διοργανώσει τη φιέστα του για τα 10 χρόνια λειτουργίας του. 

Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι:

  • Κατάργηση των μνημονιακών μέτρων rebate και clawback ( το οποία αγγίζουν το 70% των αποδοχών μας)
  •  Άμεση εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων 
  •  Μη εφαρμογή των ΔΗΘΕΝ ποιοτικών κριτηρίων μέχρι τη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους.
  • Αμοιβή για τις ιατρικές πράξεις που διενεργούμε.
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας .

Μέχρι πότε ο ΕΟΠΥΥ θα διενεργεί δήθεν κοινωνική πολιτική με εξετάσεις που πληρώνουν οι εργαστηριακοί γιατροί από την τσέπη τους;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;

Η υπομονή μας ΤΕΛΕΙΩΣΕ!


Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ 19/02/2023

Με οργή κι αγανάκτηση διαβάσαμε τη δήλωση της προέδρου του ΕΟΠΥΥ κας Καρποδίνη, η οποία  αναφέρθηκε στον εργαστηριακό κλάδο της χώρας με εμπάθεια, έπαρση, υποτίμηση κι ηθελημένα με πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας , χαρακτηρίζοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ με τη ρήση « Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργηθέντος» 

Αχάριστοι οι εργαστηριακοί ιατροί της χώρας (διαγνωστικά εργαστήρια, πολυιατρεία )? Γιατί ??

Επειδή πληρωνόμαστε μόλις το 40 % των μηνιαίων υποβολών μας? Επειδή μας καταχρεώσατε  10 ολόκληρα χρόνια  κι ούτε καν να συνταξιοδοτηθούμε δεν θα μπορέσουμε, αφού η  μηνιαία σύνταξη μας αντιστοιχεί μέχρι στιγμής σε χρέος του ΕΟΠΥΥ 2013 – 2019 κι έπεται συνέχεια στο ολοκληρωτικό έργο καταστροφής μας ?

10 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας κι ακόμη δεν βρήκατε τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των ασφαλισμένων , μα ούτε και πόρους χρηματοδότησης των ολοένα κι αυξανόμενων αναγκών τους . 

Σας ήταν βολικό να φορτώσετε στα εργαστήρια ως clawback , rebade το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού και την έλλειψη χρηματοδότησης της ΠΦΥ . 

Τι ακριβώς γιορτάζετε αλήθεια ?

10 ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα , τα οποία σημειωτέον είναι έτοιμα από καιρό από τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες κι εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες . 

10 ολόκληρα χρόνια ρωτάμε και ξαναρωτάμε χωρίς να πάρουμε απάντηση φυσικά , ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος εφαρμογής του clawback . 

10 ολόκληρα χρόνια καταθέτουμε προτάσεις , συμμετέχουμε σε ατέρμονες συζητήσεις , προκειμένου να βρεθούν εργαλεία περιορισμού ( ούτε  καν κατάργησης  ) του clawback . 

10 ολόκληρα χρόνια εργαζόμαστε κάτω από συνθήκες επιβολής ληστρικών μέτρων , απειλών , επιθετικών τακτικών κι ανούσιων ανεδαφικών ελέγχων , που εμείς πάλι πληρώσαμε ( ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ). 

10 ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να βάλετε τους λεγόμενους κόφτες στο σύστημα σας , να περιορίσετε τους άπειρους κωδικούς εξετάσεων , να αντιληφθείτε στην τριπλέτα σχέσεων του ΕΟΠΥΥ ( Κράτος , Πάροχος , Ασφαλισμένος ) τη συνυπευθυνότητα όλων .

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει αυτό που ζούμε εδώ και μια 10ετία διαγνωστικά εργαστήρια και πολυιατρεία. Έχουμε μετανάστες συναδέλφους και παιδιά μας ( αυτά που θέλετε να φέρετε πίσω… ) και μπορούμε πλέον να έχουμε άποψη από πρώτο χέρι . 

Αλήθεια σε ποιους νομίζετε, ότι απευθύνεστε με τόσο απαξιωτικό τρόπο ? 

Στους επιστήμονες της χώρας σας ,που επενδύουν καθημερινά τα χρήματα τους στην πολυέξοδη εργαστηριακή  ιατρική ?

 Σε αυτούς που είναι  οι πυλώνες της ΠΦΥ , που γνωρίζουν το ατομικό ιστορικό του κάθε ασφαλισμένου , που τον οδηγούν με τις γνώσεις τους στη διάγνωση ? Σε αυτούς που με δική τους χρηματοδότηση προσφέρουν γρήγορες , σύγχρονες , αξιόπιστες υπηρεσίες ?  

Στα εργαστήρια και πολυιατρεία της χώρας, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα , που  συντηρούν εκατοντάδες οικογένειες της μεγάλης οικονομικής αλυσίδας της ΠΦΥ και πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων ευρώ ?

Πολιτεία που δεν σέβεται τον κόπο των πολιτών της δεν μπορεί να προάγει τίποτα καλό για τη ζωή τους .

Ποιος πιστεύετε, ότι πρέπει να είναι ο ρόλος σας και η συμβολή σας στη διοίκηση του Οργανισμού ?  

Να  μας υποτιμάτε ?

Να μας καταστρέφετε?

Να συντηρείτε μεθόδους και μέτρα, που αποδείχθηκαν καταστροφικά και δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την πρόοδο ?

Να κλείνετε 1400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια ? 

 Να καταχρεώνετε επιστήμονες και μετά να τους επιτίθεστε , γιατί δεν είναι τόσο ‘πρόβατα’ όσο θα επιθυμούσατε και σας χάλασαν το εορταστικό κλίμα λόγω ότι , όπως μας κατηγορήσατε μικροπρεπών συνδικαλιστικών λόγων? 

Περικοπές 2,2 δις ευρώ σε μια 10ετία !!! Εμείς τα πληρώνουμε αυτά κυρία πρόεδρε και μάλιστα με βάση τον  τιμοκατάλογο εξετάσεων  από το 1991!!!!!!

Η μόνη αλήθεια, που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες είναι η επίσημη , γραπτή απάντηση σας στο εξώδικο του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ , ωμή παραδοχή ,ότι τα ληστρικά μέτρα clawback και rebade μονιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν  την κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης . 

Δεν ζητάμε την αδικαιολόγητα καθυστερημένη δημόσια συγνώμη σας , γιατί αφενός αυτή δεν θα σταματήσει το ανελέητο φόρτωμα στις πλάτες μας των χρεών του ΕΟΠΥΥ κι αφετέρου αντιλαμβανόμαστε ότι διοίκηση με τέτοια εμπάθεια απέναντι μας , ποτέ  μα ποτέ δεν μπόρεσε να αλλάξει τα κακώς κείμενα . 

Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας τώρα ,που θα παρουσιάσει σε εμάς τους πολίτες το έργο της 4ετίας του , να σκεφτεί , να πληροφορηθεί , να ρωτήσει αυτούς που ξέρουν ( τους εργαστηριακούς της χώρας ) τι δεν έγινε , ποιοι έχουν την ευθύνη για την ανεπανάληπτη , ανήκουστη οικονομική ζημία ,που μας επιβλήθηκε και δεν λύθηκε ποτέ μα ποτέ , ούτε καν μειώθηκε , αλλά αντίθετα μεγαλώνει και μας πνίγει .

Ζητάμε την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ  κι όλων των προέδρων των ΙΣ της χώρας .Ζητάμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή ( λόγω εκλογών ) οι βουλευτές κάθε περιοχής να ενημερωθούν , να βρουν λίγο χρόνο μέσα στις τόσες κοινωνικές παραστάσεις τους  , να παρέμβουν  , γιατί αυτός είναι ο κοινωνικός τους ρόλος , η πολιτική τους υποχρέωση , να αναδεικνύουν τα προβλήματα της κοινωνίας και να μελετούν  τις λύσεις  τους με γνώμονα το κοινωνικό καλό και  την πρόοδο . 

Αν όλοι κάναμε αυτό ,που έπρεπε κάθε στιγμή , από ποια θέση κι αν υπηρετούμε , πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας για όλους……

Η πρόεδρος                                               Η γραμματέας

Ράνια Σουλτούκη                                           Ελενα Καραβάκα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο