Επιστολή διαμαρτυρίας συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων 16ου Δημ. Σχολ. Βέροιας

Δημόσια ανακοίνωση - επιστολή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας: Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και κτηριακής υποδομής του 16ου Δημοτικού σχολείου Βεροίας στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας και να προτρέψουμε κάθε αρμόδιο για την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί και την υλοποίηση των ενεργειών που πρέπει να κάνει. 

Συγκεκριμένα, στο κτήριο του σχολείου που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες λειτουργίας ενός Γυμνασίου αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως Δημοτικό και Νηπιαγωγείο (το νηπιαγωγείο ήταν κτήριο γυμναστηρίου και αμφιθεάτρου). Οι τουαλέτες ήταν φτιαγμένες και προσαρμοσμένες για μεγαλύτερα παιδιά και όχι για παιδιά δημοτικού με αποτέλεσμα η μεγάλη απόσταση που υπάρχει στα δύο κτήρια να δυσκολεύει την πρόσβαση των παιδιών στους χώρους υγιεινής σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο χώρος δεν πληρεί τις συνθήκες για σωστή υγιεινή και λειτουργία (ολισθηρά πλακάκια, συχνές φθορές στα καζανάκια και σωλήνες που φρακάρουν).

Η συντήρηση του σχολείου είναι πλημμελής( χαλασμένα κουφώματα , αίθουσες άβαφες εδώ και πολλά χρόνια με προβλήματα υγρασίας με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν πολλά παιδιά , κουρτινόξυλα πρόχειρα τοποθετημένα με κίνδυνο τραυματισμού παιδιών και εκπαιδευτικών), έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού (μη λειτουργήσιμοι προτζέκτορές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές απαρχαιωμένοι που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των εκπαιδευτικών για τη σωστή παράδοση των μαθημάτων, ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου λόγω συχνών διακοπών), ελλείψεις σε εποπτικό υλικό και θεματικές αίθουσες για παράδοση μαθημάτων (όπως φυσική, ξένες γλώσσες, γυμναστική, μουσική, εικαστικά). Ο χώρος επίσης χρησιμοποιείται για απογευματινές εξωσχολικές δραστηριότητες και τα έξοδα αυτών καταλογίζονται στα πάγια έξοδα του σχολείου (ηλεκτροδότηση και ύδρευση) με αποτέλεσμα η υπέρογκοι λογαριασμοί οι οποίοι δεν δικαιολογούνται με αποτέλεσμα την μη χρηματοδότηση για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι η φοίτηση των παιδιών μας κάτω από αυτές τι συνθήκες, όχι μόνο δε βοηθάει στην κάλυψη των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών τους, αλλά εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, την υγιεινή και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και δε διεκδικούμε κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο