ex-Αιρετικά: Η παρουσία Σταϊκούρα στη Βέροια, οι συγκινητικές και οι... αχρείαστες στιγμές!

🚨 Αφορμή για να ζήσουμε μια προεκλογική εκδήλωση με τα… όλα της μας έδωσε η κοπή πίτας της τοπικής ΝΔ Ημαθίας το βράδυ του Σαββάτου (4/2). 

🚩 Καταρχάς, ο επίσημος προσκεκλημένος της ΔΕΕΠ Ημαθίας δεν ήταν κανένας τριτοτέταρτος Υπουργός, αλλά ένας από τους σημαντικότερους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Των Οικονομικών. 

🚩 Φανταζόμαστε δεν έβαλε… καθόλου το χέρι του ο Ημαθιώτης υφυπουργός Οικονομικών για το θέμα! 

🚩 Από εκεί και πέρα, διανύουμε προεκλογική χρονιά. Ή, να το θέσω καλύτερα, διανύουμε ήδη προεκλογική περίοδο (ίσως διάρκειας 2 μηνών ακόμα). 

🚩 Με βάση όλα τα παραπάνω και σε επίπεδο εντυπώσεων αν θέλετε, η ΝΔ στην Ημαθία έδειξε «καλό πρόσωπο» στην κομματική της εκδήλωση. 

🚨 Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τους μακρόσυρτους χαιρετισμούς των τοπικών βουλευτών, σε αντίθεση με τον πολύ πιο σύντομο και λιτό λόγο του Υπουργού. 

🚩 Θα μου πείτε, ο Σταϊκούρας στην Φθιώτιδα κατεβαίνει, εκεί μπορεί να μην βάζει γλώσσα μέσα, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις! 

🚩 Αλλά, μεταξύ μας, λέτε τα οργανωμένα στελέχη ενός κόμματος να περιμένουν μια ομιλία ανάμεσα στις άλλες για να διαλέξουν… στρατόπεδο; Μάλλον άδικος ο κόπος, λοιπόν! 

🚩 Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ παρουσίασε μια εικόνα δυναμική. Έστω και σε μουσικοχορευτική εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας! Να δούμε πως θα τα πάει αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που κόβει την πίτα του στις 18 Φλεβάρη (προς το παρόν με άγνωστο… guest star!)

🚨 Η εκδήλωση της ΝΔ, πέρα από το πανηγυρικό του πράγματος, είχε και στιγμές συγκίνησης. 

🚩 Πρώτον, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων πιλότων μας, Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

🚩 Δεύτερον, αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στην σύζυγο του επί πολλά χρόνια πρόεδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Αλεξάνδρειας της ΝΔ, Νίκου Τάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, το Νοέμβριο του 2022. 

🚨 Η περίπτωση του Νίκου Τάκη, αλλά και τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας Στέλιου Αλιγιζάκη, κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού των Κρητικών στο «Σείριος» στο Μακροχώρι την ίδια βραδιά, έφεραν στο μυαλό κάτι που ίσως το ξεχνάμε…

🚩 Ο πρόεδρος των Κρητικών ανέφερε ότι «μετά από τον χρόνο απραξίας και έχοντας χάσει δικούς μας ανθρώπους, τους έχουμε στη μνήμη, τους τιμούμε και κοιτάμε μπροστά...». Το ίδιο άκουσα το καλοκαίρι να λέει και ο πρόεδρος του Π.Σ. Πατρίδας, το ίδιο φαντάζομαι έχει λεχθεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. 

🚩 Μια τραγική διαπίστωση, που δεν την έχουμε πάντα κατά νου… Περάσαμε μια τριετία που χάσαμε πολύ κόσμο και, όμως, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε και πάλι από την αρχή. Με τους  χορούς, τις χαρές, τα γλέντια, τα ανταμώματα… Έχοντας πάντα στο νου «αυτούς που έφυγαν», από κάθε λογής αιτία. 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 5/2/2023, φύλλο 45)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο