Φρόσω Καρασαρλίδου: Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να ευνοηθούν οι τράπεζες

ΔΤ από Φρόσω Καρασαρλίδου: Η ΝΔ είναι το κόμμα που χρωστά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, με ένα υπουργικό συμβούλιο που χρωστά σχεδόν 13 εκ. ευρώ. και μια κυβέρνηση του «ναι σε όλα» στις τράπεζες. Στις τράπεζες που είναι στη ζωή με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τις επαναλαμβανόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. 

Τα πρωτοσέλιδα μας ενημέρωσαν για τους πολύωρους καυγάδες του κ. Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες, που θύμωσαν και έθιξαν τον κ. Μητσοτάκη. 

Πάμε να θυμηθούμε: 

• Ποιος νομοθέτησε την ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της απιστίας;

• Ποιος νομοθέτησε το ακαταδίωκτο στα στελέχη του ΤΧΣ για να πωλούν μετοχές που έχει το ελληνικό Δημόσιο, κάτω από τη χρηματιστηριακή τους αξία;

• Ποιος δρομολόγησε τις εξελίξεις στην Πειραιώς, ώστε να ζημιωθούν Δημόσιο και μικροεπενδυτές, την ώρα που κέρδιζαν οι μεγάλοι;

• Ποιος μείωσε τη φορολογία για εισόδημα που προέρχεται από stock options;

• Ποιος πέρασε νομοθεσία που άνοιξε τον δρόμο στις τράπεζες να δίνουν χρυσά bonus στα στελέχη τους, χωρίς να μπορεί πλέον το ΤΧΣ να θέσει βέτο; 

Η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει σειρά αποφάσεων στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης πλούτου από μεριάς των τραπεζών, που σωρεύουν κέρδη από την αύξηση των επιτοκίων και οδηγούν τους δανειολήπτες σε απελπισία.  

Η σημερινή κυβέρνηση έχει νομοθετήσει στην κατεύθυνση της απομάκρυνσης του Δημοσίου από οποιονδήποτε έλεγχο και της ζημίας του δημοσίου συμφέροντος. 

Η σημερινή κυβέρνηση έχει διακόψει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό και έχει οργανώσει τον αποκλεισμό τους από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Την επόμενη των εκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η χώρα θα έχει μια κυβέρνηση με την πολιτική βούληση να νομοθετεί μέτρα προστασίας, να βάζει κανόνες, να επιβάλλει πραγματική φορολόγηση και έκτακτη εισφορά στα άδικα κέρδη των ολιγοπωλίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο