Φρόσω Καρασαρλίδου: Προστασία α’ κατοικίας η πρώτη πράξη την επομένη των εκλογών

ΔΤ από πρ. βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου: Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ως φαίνεται, αίρει ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα προστασίας των δανειοληπτών να ανακόπτουν πλειστηριασμούς που διενεργούνται από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. 

Την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς. 

Το ζήτημα δεν αφορά μία δικονομικού τύπου διαφορά. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντ´ αυτού επέμεινε στον πτωχευτικό της κώδικα και άφησε εντελώς ανεξέλεγκτα τα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς, χωρίς καν υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης προς τον οφειλέτη. 

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από λαϊκά και μεσαία στρώματα προς funds του εξωτερικού και τράπεζες. 

Αυτή η εξέλιξη δε μπορεί να γίνει ανεκτή.

Την επομένη των εκλογών η προοδευτική κυβέρνηση του τόπου δεσμεύεται ότι θα νομοθετήσει τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και για ένα πλαίσιο πραγματικής δυνατότητας ρύθμισης των χρεών των πολιτών προς το Δημόσιο και προς τις τράπεζες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο