"ΛΑΣ Βέροιας" για παραχώρηση Παλιών Δικαστηρίων: Απαράδεκτη και ζημιογόνα σύμβαση - Ευθύνες σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις

Δελτίο Τύπου από δημοτική παράταξη Βέροιας "Λαϊκή Συσπείρωση": Με μια εντελώς απαράδεκτη και ζημιογόνα για τα συμφέροντα των δημοτών σύμβαση, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της ΕΤΑΔ ΑΕ(εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου) παραχωρεί στον Δήμο Βέροιας τα Παλιά Δικαστήρια.

Η συγκεκριμένη σύμβαση που συνδιαμόρφωσαν η Διοίκηση του Δήμου(των παρατάξεων του κου Βοργιαζίδη και της κας Μπατσαρά) σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΤΑΔ ΑΕ προβλέπει ετήσιο ενοίκιο-αντάλλαγμα 1800 ευρώ για την χρήση του κτιρίου, φόρτωμα όλων των βαρών στον Δήμο και καμιά χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του κτιρίου, γράφοντας μάλιστα στα «παλιότερα των υποδημάτων τους» σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε την δωρεάν παραχώρηση στον Δήμο Βέροιας των Παλιών Δικαστηρίων.

Αποτελούν, λοιπόν πρόκληση οι πανηγυρισμοί της Διοίκησης του Δήμου για αυτήν την παραχώρηση, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι θα απαιτηθούν ποσά της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ για να αποκατασταθεί το κτίριο που με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ αφέθηκε να ρημάζει εδώ και μια δεκαετία.

Για αυτήν την αρνητική εξέλιξη σχετικά με την παραχώρηση στον Δήμο των Παλιών Δικαστηρίων ευθύνη έχουν πέρα από τις παρατάξεις του κου Βοργιαζίδη και της κας  Μπατσαρά και οι παρατάξεις του κου Παυλίδη και του κου Τσανακτσίδη που συμφώνησαν να εξουσιοδοτήσουν τον κο Βοργιαζίδη να υπογράψει την προαναφερόμενη σύμβαση. Όπως και η παράταξη του κου Μαρκούλη που επέλεξαν την μεσοβέζικη στάση της αποχής και δεν εξέφρασαν ουδεμία αντίρρηση για την απαράδεκτη σύμβαση.

Η δωρεάν παραχώρηση των Παλαιών Δικαστηρίων προς τον Δήμο, η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ιδία έσοδα του Δήμου, για την αποκατάσταση του και την λειτουργία των υποδομών που θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος στο συγκεκριμένο κτίριο, που είναι η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που επανειλημμένα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και συνολικά για τον Δήμο Βέροιας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/2/23, 2:47 μ.μ.

    Επιτέλους και κάτι σωστό απο τον κ Μελιόπουλο. Ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα οι δημοτικοί άρχοντες. Προβλέπω νέα γέφυρα Κούσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο