Συνέντευξη στην εφημερίδα «InVeria»: Χαράλαμπος (Μπάμπης) Γκιόνογλου υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας (ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής)

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας του κόμματος Χαράλαμπος Γκιόνογλου παραχώρησε συνέντευξη στην ψηφιακή εφημερίδα «InVeria» και στον δημοσιογράφο Νίκο Βουδούρη.

ΕΡ: Το 2023 ήρθε η ώρα να πάρει και πάλι έδρα το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία;

ΑΠ: Εκτίμησή μου είναι ότι με την απλή αναλογική και με το νέο εκλογικό νόμο ο οποίος μειώνει τις έδρες με τις οποίες επιδοτείται το πρώτο κόμμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Ημαθία το ΠΑΣΟΚ θα έχει υψηλό ποσοστό, θεωρώ σίγουρη την εκλογή ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Αναπόφευκτο φαίνεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να κληθεί να επιλέξει την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας ή να παραμείνει αμέτοχο στην αντιπολίτευση και η χώρα ακυβέρνητη. Για εσάς προσωπικά, ποιο θα ήταν το καλύτερο σενάριο στο ενδεχόμενο αναγκαστικής συνεργασίας;  

Για μας στο ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους πολίτες δεν υπάρχει δίλημμα για το ποιος θα κυβερνήσει, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, γιατί και οι δύο ακολούθησαν τις ίδιες λαϊκίστικες και συντηρητικές πολιτικές. 

Το ΠΑΣΟΚ να μη ξεχνάμε πλήρωσε πολύ ακριβά τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία έχοντας βέβαια ως προτεραιότητα τη διάσωση της χώρας. Βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Δεν πήγαμε ούτε στο Ζάππειο, ούτε στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης για να κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Δώσαμε τον αγώνα για να μείνει η χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης με κόστος αλλά και με περηφάνια.

Σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί υψηλό ποσοστό και ο λαός θα καθορίσει τη στάση μας. Το ποσοστό μας πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορούμε να επιβάλουμε τις θέσεις μας και να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας. 

ΕΡ: Μπορεί η Ημαθία να ξαναγυρίσει σε αναπτυξιακές ράγες άμεσα ή μακροπρόθεσμα ή, τελικά, έχει χαθεί για τα καλά το «τρένο» της ανάπτυξης;

ΑΠ: Με αξιοποίηση των πόρων του προϋπολογισμού και με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, νέες και παλαιές, καθώς και τα νοικοκυριά. Θα βρεθούμε δίπλα στους αγρότες με σχέδιο και όραμα. Θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σάρκα από τη σάρκα τους και το αποδείξαμε στις περιόδους που κυβερνήσαμε.

Η Ημαθία δικαιούται να μπει στη πολυπόθητη τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας της και αυτό θα είναι προτεραιότητά μας.

ΕΡ: Παραμείνατε ενεργός στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, το 2019 ήσασταν υποψήφιος και καταφέρατε να βγείτε πρώτος. Να φανταστώ ότι στόχος παραμένει η πρωτιά και η κάθοδος στη Βουλή;

ΑΠ: Πρωταρχικός στόχος είναι ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

Ως αναφορά προσωπικά εμένα, η πολιτική μου διαδρομή ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας αλλά και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βασιζόταν και βασίζεται στην ηθική, σε αξίες και αρχές.

Υπηρέτησα το ΠΑΣΟΚ και τη Προοδευτική Παράταξη όλα αυτά τα χρόνια ανιδιοτελώς έχοντας ως πρώτο στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Η πολιτική δεν είναι συναλλαγή, δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν είναι διαπλοκή, δεν είναι λαϊκισμός. Είναι προσφορά, είναι αγώνας για ένα καλύτερο αύριο της χώρας μας.

Το 2015, τότε που τα ‘σκιαζε η φοβέρα, δέχτηκα να είμαι στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.

Το 2019, γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δυνατότητα εκλογής βουλευτή, ήμουν πάλι υποψήφιος και ο λαός της Ημαθίας με τίμησε με την ψήφο του κατατάσσοντάς με πρώτο.

Σε αυτές τις εκλογές, πορεύομαι με τις ίδιες αρχές και αξίες, ζητώ πάλι την ψήφο του Hμαθιώτικου λαού και αυτός θα κρίνει αν θα είμαι βουλευτής ή όχι.

ΕΡ: Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ποιοι οι βασικοί στόχοι για την Ημαθία του αύριο;

ΑΠ: Οι νέες γενιές κινδυνεύουν να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Οι πολίτες περιμένουν από του πολιτικούς να δώσουν λύσεις. Χρέος μας είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα λάβει υπόψη του τις οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις και θα προστατεύει την εργασία που θα στηρίξει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών με συγκεκριμένες δράσεις, όπως:

  • μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα
  • πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας
  • στήριξη και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς
  • ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια
  • στήριξη χαμηλόμισθων και συνταξιούχων
  • δημιουργία κοινωνικής κατοικίας και φοιτητικής στέγης
  • προστασία πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών
  • επαναφορά του ΕΚΑΣ
  • κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου

Επίσης προτεραιότητές μας είναι:

  • Η ενίσχυση,  η προστασία και  βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος, με την διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου με υψηλή ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες.
  • Το δημογραφικό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του με νέα κίνητρα
  • Στήριξη της εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης
  • Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Αναβάθμιση της Παιδείας
  • Προστασία και ασφάλεια του πολίτη
  • Διαχείριση κρίσεων και Πολιτική Προστασία

Αυτή είναι η δική μας πολιτική πρόταση και αυτή είναι η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα. Θέλουμε μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Χρέος μας είναι να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή μιας νέας εποχής, εγγυητή της σταθερής, παραγωγικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης του τόπου.

Νίκος Βουδούρης:Ευχαριστώ για το χρόνο σας, καλή δύναμη!

Χαρ. Γκιόνογλου: Εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους πολίτες της Ημαθίας. 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria", Κυριακή 5/2/2023 - Φύλλο 45)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο