Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βέροιας: Θα προλάβουμε την διορία ή θα χαθούν άδειες;

Στο 27ο φύλλο της ψηφιακής εφημερίδας “InVeria” (25/9/2022) είχαμε αναδείξει την δυστοκία στην απορρόφηση κονδυλίων για αναγκαίες παρεμβάσεις σε 6 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Βέροιας, λόγω «φόρτου εργασίας» της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Με εκείνο το ρεπορτάζ κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς στις 31 Ιουλίου 2023 λήγει η διορία που υπάρχει για να ολοκληρωθούν παρεμβάσεις που είναι προαπαιτούμενα για να συνεχίσει να υπάρχει άδεια λειτουργίας στους εν λόγω σταθμούς. Όπως είχε προκύψει τότε από την έρευνα, οι περισσότερες παρεμβάσεις έγιναν τελικά με ίδια έσοδα (300.000 ευρώ θα «έπεφταν» συνολικά, 50.000 ευρώ για τον κάθε Σταθμό).

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είχε απαντήσει τότε (στο 29ο φύλλο - 9 Οκτωβρίου 2022) πως όντως χρειάζονται παρεμβάσεις στους Παιδικούς Σταθμούς (και παράλληλα παρέθεσε μια σειρά έργο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη, δημοπρατούνται ή είναι προς έγκριση). Εμείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε μετά από τις αγωνιώδεις πιέσεις πολιτών, επανερχόμαστε στα… ψιλά, αλλά πολύ σημαντικά.

Και ρωτάμε δημοσίως:

  • Τι έγινε με τις χρειαζούμενες παρεμβάσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
  • Βρέθηκε ο τρόπος να κατασκευαστούν αίθουσες ύπνου των παιδιών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λήψη οριστικής άδειας λειτουργίας, αφού η διορία της προσωρινής άδειας λήγει στις 31 Ιουλίου 2023;
  • Τι γίνεται με την συνολική εικόνα (εντός και εκτός) των Παιδικών Σταθμών του Δ. Βέροιας; Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για να βελτιωθεί η κατάσταση;

Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά την πρόωρη παραίτηση του πρώην προέδρου του ΚΑΠΑ, ο σημερινός πρόεδρος Θανάσης Δέλλας είχε λιγότερο χρόνο για να βρει… άκρη. Ωστόσο, οι χρόνοι πιέζουν. Εκτός και αν υπάρχουν πληροφορίες για νέα παράταση, οπότε μπορούμε να εφησυχάσουμε και να αφήσουμε εικόνες σαν και αυτές του Παιδικού Σταθμού Αγ. Γεωργίου Βέροιας (που δημοσιεύονται) να πάνε μερικά χρόνια παραπίσω. 

(δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, φύλλο 51). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο