Εμείς κάναμε το «χρέος» μας. Τώρα; (editorial εφημερίδας InVeria)

Ως ΜΜΕ και «επαγγελματίες» της ενημέρωσης, πολλές φορές καλούμαστε να γίνουμε οι «μεσάζοντες» μεταξύ των πολιτών και της εξουσίας. Ως τοπικά Μέσα δε, κυρίως μεταξύ πολιτών και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Έτσι, άλλωστε, διατηρούμε και τον ρόλο μας, πέρα από τον «έλεγχο» της εξουσίας. 

Μία από αυτές τις «κλήσεις» δεχτήκαμε και στην περίπτωση του «στενού» στην αρχή της οδού 25ης Μαρτίου, στο Εργοχώρι Βέροιας (ο πάνω δρόμος  που ενώνει τη Βέροια με την Πατρίδα). 

«Γράψτε κάτι, το θέμα είναι σοβαρό, θα θρηνίσουμε θύματα», θα μπορούσε να είναι η σύνοψη των σχολίων και των μηνυμάτων που δεχτήκαμε στο InVeria.gr, μετά την σχετική δημοσιοποίηση ατυχήματος την Παρασκευή (24/3/2023). 

Το θέμα το αναδεικνύουμε στο κύριο θέμα στο παρόν φύλλο της εφημερίδας «InVeria», θέλοντας όντως να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις των αναγνωστών μας. Και καταθέτουμε προτάσεις, όπως εμείς τις σκεφτόμαστε. Δικαιολογία του τύπου «δεν το ήξερα» πλέον δεν υπάρχει. Και κανείς δεν μπορεί να τους «ξεπλύνει» με παρόμοιες αστείες δικαιολογίες. 

Το θέμα είναι, πια, να ενδιαφερθούν και οι αρμόδιοι. Αυτοί που σε λίγους μήνες θα κληθούμε να κρίνουμε με την ψήφο μας. Ας μην τα ξεχνιόμαστε την ώρα της… κάλπης. Και για όσα έγιναν και για όσα δεν έγιναν! 

Εμείς κάναμε το χρέος μας (και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε). Ας ελπίσουμε να το πράξουν και οι ιθύνοντες. Και αν δεν το κάνουν (γιατί συνήθως δεν το κάνουν), ας δεχτούν την ανάλογη… ανταμοιβή από τους πολίτες. 

(editorial στο 52ο φύλλο της εφημερίδας “InVeria” - Κυριακή 26/3/2023)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο