Εθνική τραγωδία στα Τέμπη - Μετωπική σύγκρουση τρένων με πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Διαρκής Ενημέρωση: Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας intercity (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και εμπορικής αμαξοστοιχίας (από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα) το βράδυ της Τρίτης (28/2/2023). Στις 23.24 ενημερώθηκαν οι αρχές για το συμβάν, από κλήση επιβάτη στο 112. 

Οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν με σφοδρότητα μετωπικά, καθώς κινούνταν από εγκληματικό λάθος στην ίδια γραμμή και, δυστυχώς, οι μέχρι στιγμής επίσημες πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα μιλούν ήδη για 40 νεκρούς και πάνω από 85 τραυματίες. Συνολικά υπολογίζεται ότι υπήρχαν γύρω στους 350 επιβάτες στην επιβατική αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, νεκροί είναι και οι 9 υπάλληλοι του ΟΣΕ, δηλαδή οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί των δύο τρένων.

Δεκάδες ασθενοφόρα από την Θεσσαλία και την Κ. Μακεδονία έσπευσαν  στο σημείο και τέθηκαν σε επιφυλακή νοσοκομεία σε Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών και στρατιωτικά νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η διαδικασία απεγκλωβισμού συνεχιζόταν μέχρι τις πρωινές ώρες. Στις 3 πμ είχε ανακοινωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ήταν 16. Μια ώρα μετά, στις 4 πμ, ο αριθμός ανήλθε στους 26. Στις 7.30 το πρωί, ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε στους 32 νεκρούς και 85 τραυματίες, εκ των οποίων οι 53 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η τελευταία ανακοίνωση μιλά για 40 νεκρούς και 6 τραυματίες σε ΜΕΘ. 

Φώτο - βίντεο: onlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο