Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι στο χέρι των αγροτών να είναι η τελευταία αδικία

ΔΤ από υποψήφια βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου: Ανακοίνωσε επιτέλους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα μέτρα για την αποζημίωση των Αγροτών από τις βροχοπτώσεις και για ακόμη μία φορά η ΝΔ αποκάλυψε το αντιαγροτικό της πρόσωπο. 

Η κυβέρνηση, δέσμια των υποσχέσεων πως θα καταβάλει το ποσό της ενίσχυσης των 72 ευρώ σε όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από την ουκρανική κρίση, πετσοκόβει σήμερα από τα ποσά των αγροτών που είχαν πραγματικές ζημίες από τις βροχοπτώσεις για να καλύψει την υπόσχεση των φιλικών της πολιτικών παραγόντων. Έτσι, το λάθος και την αδικία που έκανε με την αψυχολόγητη κατανομή των 72 ευρώ, εξαιρώντας σημαντική μερίδα αγροτών, έρχεται να το συμπληρώσει με δεύτερη αδικία, αυτή την φορά σε βάρος των πληγέντων από τις βροχοπτώσεις παραγωγών. 

Αντί να κάνει κάτι πολύ απλό και δίκαιο, δηλαδή να αποζημιώσει έστω αυτά τα ελάχιστα 135 και 150 ευρώ που ανακοίνωσε προ αρκετών ημερών για τις ζημίες των βροχοπτώσεων και στην συνέχεια να αποκαταστήσει την αρχική αδικία που έκανε με την κατανομή των 72 ευρώ πληρώνοντας από χρήματα των εθνικών πόρων, ακολούθησε την χειρότερη λύση. Την λύση της μεγαλύτερης αδικίας, κόβοντας από τις ήδη ελλιπείς αποζημιώσεις των αγροτών που εξήγγειλε, μειώνοντας τα ποσά στα 80 και 65 ευρώ το στρέμμα. 

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει την εξουσία. Έχει απωλέσει την αίσθηση ότι διαχειρίζεται χρήματα του Ελληνικού Λαού, ότι οφείλει να τα διαχειρίζεται με δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία και όχι να υπηρετεί τις στυγνές πολιτικές της σκοπιμότητες. 

Δυστυχώς, για τον αγρότη έγινε για ακόμη μία φορά κατανοητό ότι οι κυβερνώντες έχουν χάσει κάθε έλεγχο, ότι διακατέχονται από πανικό, ότι πέφτουν από το ένα επικίνδυνο λάθος στο άλλο και ότι αδιαφορούν για τις συνέπειες, για έναν πολύ απλό λόγο: Δεν τους ενδιαφέρει το καλό του Ελληνικού Λαού αλλά το ψηφοθηρικό τους συμφέρον, το οποίο και αυτό, το κάνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. 

Ας τους απαντήσουν λοιπόν οι Αγρότες στις ερχόμενες εκλογές με την ψήφο τους και ας τους οδηγήσουν στην πολιτική αποστρατεία, για να χαραχθεί μία νέα Αγροτική Πολιτική με την συμμετοχή ανθρώπων που είναι βγαλμένοι από το Αγροτικό Κίνημα του τόπου μας. Να στελεχωθεί από ανθρώπους που είναι ζυμωμένοι με τα προβλήματα, τις ανάγκες, τους πόθους και τα οράματα των ανθρώπων του μόχθου, από ανθρώπους της αγροτικής πραγματικότητας και όχι από ανθρώπους του Αθηνοκεντρικού κράτους και του Κολωνακίου. 

Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς για εσάς, οι αγρότες δεν εξαγοράζονται με τα ψίχουλα που τους πετάτε, ούτε ανέχονται τις τεράστιες αδικίες που τους επιβάλετε και σύντομα θα δώσουν σε εσάς και την κυβέρνησή σας την απάντηση που σας αξίζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο