Καθήλωσε το κοινό της Βέροιας η συναυλία - αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα από την Φιλόπτωχο Βέροιας και το "Μονόγραμμα"

«Έναν ουρανό μ’ αστέρια» απόλαυσαν οι Ημαθιώτες το βράδυ της Τετάρτης (29/3/203), στο αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Την φιλανθρωπική συναυλία διοργάνωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Βέροιας, σε συνεργασία με το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ" και με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η Δέσποινα Τελλάλογλου πρόεδρος της Φιλοπτώχου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Βέροιας εδώ και 118 χρόνια, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε την περίοδο της πανδημίας, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και έντεκα έμμισθους αιρετούς που το διάστημα εκείνο διέθεσαν ένα μεγάλο μέρος της αμοιβή τους για να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των απόρων συνανθρώπων μας. Στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη απένειμε αναμνηστικό γι αυτή τους την ευαισθησία και προσφορά. Επίσης αναμνηστική πλακέτα απένειμε και στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας όπου σχεδόν εκατό μικρά παιδιά που το απαρτίζουν συνδράμουν συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το Φιλόπτωχο.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η εκπρόσωπος του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας Μαρία Γκασνάκη και η πρόεδρος του Οργανικού Φωνητικού Συνόλου Μονόγραμμα, Αλεξάνδρα Ανανιάδου.

Για τον Μίμη Πλέσσα, την γνωριμία τους και την προσωπική κι επαγγελματική σχέση που διατηρούν ο ίδιος κι ο αδερφός του Ματθαίος, μίλησε ο Βεροιώτης τραγουδιστής Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο μιας τυχαίας μέρας στο Φιλόπτωχο με την ματιά του Τάσου Θώμογλου.

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τους δύο σπουδαίους σολίστ, την Εύη Σιαμαντά και τον Μανώλη Χατζημανώλη, που ερμήνευσαν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, Μίμη Πλέσσα που σε λίγους μήνες θα γίνει 100 χρονών. Ακούστηκαν επίκαιρα και διαχρονικά, με τη συνοδεία του Οργανικού Φωνητικού Συνόλου «Μονόγραμμα», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα.

Με οδηγό την αγάπη για το τραγούδι και τον συνάνθρωπο, η αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας γέμισε με Ημαθιώτες που έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους στην Φιλόπτωχο (τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της Φιλοπτώχου).

Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Γιάννης Γεωργουδάκης εμπλούτισε την εκδήλωση με κείμενα και αφηγήσεις.

Περισσότερα (+ φωτο και βίντεο) στον pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο