Πρότυπο Αγρόκτημα Εμβολιοληψίας προωθεί ο Σύλλογος Φυτωριούχων Ημαθίας - Πέλλας / Συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ Γ. Γεωργαντά

Δελτίο Τύπου από ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΣΥ.ΦΥ.Π.Η.): Ο ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. δημιουργήθηκε προκειμένου να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας και της πιστότητας των παραγόμενων οπωροφόρων δενδρυλλίων. Αριθμεί 107 μέλη, περίπου το 90% των φυτωρίων Πέλλας και Ημαθίας. 

Μετά από σειρά επαφών με τη διοίκηση του ΕΛΓΟ, όλες τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, καθώς και με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, καταφέραμε να δρομολογήσουμε την δημιουργία ενός Πρότυπου Αγροκτήματος Εμβολιοληψίας για οπωροφόρα φυλλοβόλα δένδρα με σκοπό να μπορούν όλα τα φυτώρια να προμηθεύονται πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικού ως προς τη φυτουγεία και την ποικιλιακή του καθαρότητα. Σαν αποτέλεσμα θα έχουμε την παραγωγή πιστοποιημένων δενδρυλλίων και την προμήθεια των παραγωγών με υψηλής ποιότητας υλικό απαλλαγμένο από ιώσεις και βακτήρια. Λάβετε υπόψη ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και σχεδόν όλα τα φυτά που διακινούνται πληρούν τις κατώτατες ευρωπαικές προδιαγραφές.

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κουμτσίδη Παναγιώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Πέτρου Πέτρο και τον Ταμία κ. Μπαλτατζίδη Ευστάθιο και με την συμπαράσταση του Βουλευτή Ημαθίας κ. Μπαρτζώκα Αναστάσιου και του Βουλευτή Πέλλας κ. Βασιλειάδη Λάκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεωργαντά στο Υπουργείο.

Από πλευράς του ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροκτήματος Εμβολιοληψίας καθώς και η ένταξη των φυτωρίων στο καθεστώς των de minimis λόγω της καθίζησης των πωλήσεων των φυτών , απόρεια της πρότερης διολίσθησης των τιμών παραγωγού και της αστοχίας του προγράμματος της Αναδιάρθρωσης. 

 Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η δημιουργία του Αγροκτήματος είναι απαραίτητη και θα επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς και πως είναι θετικός προς τη χορήγηση de minimis αναγνωρίζοντας την ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος των φυτωρίων.

(Στη φωτογραφία εμφανίζονται εκατέρωθεν του κ. Υπουργού οι Βουλευτές κ.κ. Βασιλειάδης και Μπαρτζώκας, από το ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. Κουμτσίδης Παναγιώτης, Μπαλτατζίδης Στάθης, Πέτρου Πέτρος.)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο