Θ. Θεοδωρίδης: Συνεχίζουν αμετανόητοι. Σε όλα.

ΔΤ από δημοτικό σύμβουλο Βέροιας Θεόδωρο Θεοδωρίδη:

Απάντηση στον κ. Βοργιαζίδη

Συνεχίζουν αμετανόητοι. Σε όλα.

Μόνο η εφημερίδα ESPRESSO από τις Αθηναικές εφημερίδες, ενδιαφέρθηκε να κάνει ρεπορτάζ για την απίθανη κατάσταση στον Δήμο μας, σε σχέση με τα σκουπίδια. Ξεκίνησε με την θέση «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σήμερα». Έτσι νόμιζαν. Από τον Δήμο, ακόμη δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα όσα συμβαίνουν γύρω τους. 

Η ενημέρωση από μέρους μου, είχε στόχο να παρουσιαστεί σφαιρικά και  χωρικά το διαρκές έγκλημα. Ότι τα σημερινά χάλια, είναι χειρότερα από τα χθεσινά, τουλάχιστον εδώ και δέκα χρόνια. Ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε η Δημοτική αρχή , ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία. Δηλαδή, έδωσα στην διάθεση της εφημερίδας και σημερινές και παλιές φωτογραφίες. Το ότι φωτογραφία του 2021, θεωρείται παλιά, με ξεπερνά. Ένα χρόνο πριν είναι παλιά; Η ένταση της πρωτοσέλιδης εικόνας, επιτέλους ενόχλησε τώρα. Κανέναν δεν ενόχλησε όμως επι δέκα χρόνια τουλάχιστον. Δεν έχουν ιδέα ακόμη, τι συμβαίνει στη Σφηκιά, στη Ραχιά, στη Φυτιά, στην Κουλούρα, στη Βεργίνα, στο Λαζοχώρι, στο Μακροχώρι, στον Τριπόταμο, στο Σέλι… Παντού στον Δήμο μας. 

Στην επίσης πρόσφατη γραπτή δήλωση του κ. Βοργιαζίδη, διαβάζουμε πόσο γνώση έχει για το τι συμβαίνει. Λέει μεταξύ άλλων  «… για τις οικοσκευές οι οποίες αφέθηκαν στην παρόχθια περιοχή του Αλιάκμονα από ανθρώπους χωρίς σεβασμό προς το περιβάλλον και τους γύρω τους». Νομίζει ότι πρόκειται για οικοσκευές και όχι για κάθε είδους σκουπίδια, μεταξύ αυτών επικίνδυνα και τοξικά. Τον διαψεύδει η ίδια υπηρεσία του, που θα έπρεπε να ξέρει ότι υφίσταται. Έκανε λοιπόν αυτοψία η υπηρεσία περιβάλλοντος κλπ, στο τέλος του Ιανουαρίου του 2023 και σε μόνο τέσσερα σημεία και όχι σε εκατόν τέσσερα. Να τι λέει σε ένα σημείο, σχεδόν όμοιο με τα υπόλοιπα. « Τα απόβλητα αυτά ηταν κυρίως αστικά στερεά απόβλητα. Ογκώδη απόβλητα, ελαστικά, υπολοίματα φρούτων, κλαδιά, διάφορες συσκευασίες προϊόντων κ.α». Στο «κ.α», ήθελαν να πουν και τοξικά και επικίνδυνα, αμίαντο, συσκευασίες φυτοφαρμάκων κλπ. Το κανονικό σκουπιδαριό έγινε οικοσκευή. Ενόχλησε η εικόνα λοιπόν ένα χρόνο πρίν και ποτέ η τραγικότητα σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Η εφημερίδα προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέει και όχι ότι λόγω χώρου η εφημερίδα, δεν έδειξε την συνολική εικόνα. Νοιώθουν «εντονότατη απογοήτευση». Αντί να ευχαριστούν την εφημερίδα που τους, μας, χαρίστηκαν. Που δεν τα είπανε όλα. Και για να μην νοιώθουν απογοητευμένοι, τους αφιερώνω αυτές τις ελάχιστες φωτογραφίες, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το νέο μουσείο των Αιγών και δέκα μέτρα από το νερό του Αλιάκμονα. Είναι στις 4 και 28 Φεβρουαρίου 2023. Εσείς κύριε, μπορεί να λυπάστε απλώς για μια πρωτοσέλιδη φωτογραφία. Εγώ, (και όχι μόνον) είμαι εξοργισμένος με όσα κάνατε και όσα δεν κάνατε στον τόπο μας και θα το διαπιστώσετε. Στηριχτείτε στα «καρποφόρα» δέντρα της επιλογής σας, που είναι ξεραμένα προ πολλού. Εσείς κύριε Βοργιαζίδη, έχτε την εντύπωση ότι δεν απολογείστε και ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι. ΝΟΜΙΖΕΤΕ.

(Χωρίς να εξαιρέσουμε τους τοπικούς δημοσιογράφους, με ελάχιστες εξαιρέσεις που έδωσαν βαρύτητα στα σοβαρά αυτά θέματα, ευχαριστούμε ως πολίτες τον Δημοσιογράφο Βαγγέλη Καραλή, όμως, την επόμενη φορά να τα γράψει όλα. Να μην χαριστεί στο ελάχιστο)

Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο