Την Παρασκευή 17 Μαρτίου οι "3οι Αγώνες Φιλίας" του Α.Σ. ΑμεΑ Αιγές Βεργίνα

ΔΤ: Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» διοργανώνει στο ΔΑΚ Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ, στο  Μακροχώρι, την Παρασκευή 17 Μαρτίου  2023, από τις 9 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., τους «3ους Αγώνες Φιλίας»,  "Έλα στη θέση μου! Δες την μοναδικότητα! Στήριξε τη διαφορετικότητα!".

Οι Αγώνες Φιλίας τελούν υπό την Αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ομοσπονδίας. με την  στήριξη του Be Active Hellas της ΓΓΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας . 

Πρόκειται για μια διοργάνωση που διεξάγεται για τρίτη χρονιά στην Ημαθία, έχει γίνει θεσμός και θα είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τα άτομα με αναπηρίες όσο και για τους τυπικούς μαθητές γιατί σαν στόχο θα έχει την συνύπαρξη, την αποδοχή και την ενσυναίσθηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στους "3ους Αγώνες Φιλίας" θα συμμετέχουν αθλητές, μαθητές και άτομα με αναπηρίες οι οποίοι θα ζήσουν μία ανεπανάληπτη  εμπειρία και παράλληλα θα αναδείξουν την Ημαθία ως κοιτίδα αθλητισμού και κοινωνικής ευαισθησίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα 50μ, 100μ , 400μ, 800μ, 1500μ, Μήκος, Σφαίρα και Σκυταλοδρομίες. 

Η μεγάλη αθλητική γιορτή θα κορυφωθεί με επιδείξεις Judo, Αρσης Βαρών σε πάγκο, τοξοβολίας, Ακόντιο, Καράτε και Μοντέρνου Πένταθλου (Laser run).

Ξεχωριστό μήνυμα θα στείλουν, μέσα από την προσπάθεια τους, οι αθλητές ΑμεΑ στηρίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό σκοπό της διοργάνωσης, της ένταξης, της συνύπαρξης και της αποδοχής.

Σε κάθε αγώνισμα θα αναδειχθούν ξεχωριστές τριάδες νικητών για κάθε  κατηγορία ανά φύλο και θα μοιραστούν αναμνηστικά μετάλλια στους υπόλοιπους συμμετέχοντες,

Για τη συμμετοχή των μαθητών στους αγώνες απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν προσκομίσει το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή στην σχολική μονάδα, οι ωφελούμενοι των φορέων ΑμεΑ θα πρέπει να έχουν  ιατρική βεβαίωση και οι αθλητές ενεργή κάρτα υγείας..

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,τους εθελοντές και τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξη τους.

Ο Αθλητισμός είναι για όλους και εμείς το κάνουμε πράξη!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Έφη Καραγιάννη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο