Από τον Σεπτέμβριο του 2023 λειτουργεί και πάλι η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας - Δηλώσεις Βεσυρόπουλου - Καρανικόλα

Ξεκινά και πάλι, μετά από χρόνια, η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα και για το θέμα έκαναν δηλώσεις τόσο ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Απόστολου Βεσυρόπουλου αναφέρεται:

Σε μια εμβληματική επέτειο για τη Νάουσα, έρχεται μια πολύ σημαντική και ευχάριστη είδηση.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ότι υπέγραψε την απόφαση για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας. Η Σχολή θα ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων και οι πρώτοι 240 σπουδαστές θα έρθουν το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα για τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος παράλληλα εξασφάλισε και χρηματοδότηση ύψους 550.000 ευρώ για την επαναλειτουργία  της Σχολής.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε:

«Για μένα αποτελεί μια τεράστια ηθική ικανοποίηση η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα. Η Ημαθία αποκτά και πάλι μια παραγωγική σχολή ενώ είναι δεδομένα τα οφέλη για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και την τοπική οικονομία. Προχωράμε μπροστά με έργα και πράξεις για τον τόπο μας».


Για το θέμα έκανε δήλωση και ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση (22.04.2023) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επαναλειτουργία του  Τμήματος  της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Νάουσα προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με επίμονη προσπάθεια, ισχυρή βούληση και πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο,  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όλους τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε μετά από πολύμηνες επαφές και διαδοχικές συναντήσεις τόσο στη Νάουσα όσο και στην Αθήνα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επαναλειτουργίας της Σχολής των Δοκίμων Αστυφυλάκων της Νάουσας και το καταφέραμε. 
Όπως είναι γνωστό, οι Σχολές Αστυφυλάκων υπάγονται στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και από το φετινό Ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024  η Σχολή της Νάουσας εισάγεται στο μηχανογραφικό δελτίο. 
Για την θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς για την συνεργασία ο ίδιος προσωπικά τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο,  τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου,  τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Προϊστάμενο Διαχειριστικής–Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας - Υποστράτηγο Δημήτριο Παντελή, τον Υποδιοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας Γεώργιο Τσαπραντζή, τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Απόστολο Μούρτη καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους, που με την ψήφο τους σε καίρια ζητήματα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου μας και στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. 
Η Νάουσα από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί και πάλι σπουδαστές στην  Σχολή Αστυφυλάκων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια. 
Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά να ακολουθούμε  αναπτυξιακούς δρόμους που  οδηγούν σε σημαντικό θετικό πρόσημο για την τοπική μας κοινωνία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο