Επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ Αθ. Δημητριάδη στη ΜΟΘΕ Βέροιας

ΔΤ από ΟΚΑΝΑ: Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), κ. Αθ. Δημητριάδης  επισκέφτηκε σήμερα,  τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στο Γ.Ν. Βέροιας, όπου συναντήθηκε με την ιατρό της Μονάδας κα. Φιλιππιάδου και την υπόλοιπη θεραπευτική ομάδα. 

Κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αναγκών των ωφελουμένων, των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και θεμάτων που αφορούν στη συνολικότερη λειτουργία της. 

Η εν λόγω Μονάδα, λειτουργεί αδιάλειπτα στο Νομό Ημαθίας από το Μάιο του 2014 υποστηρίζοντας έναν σημαντικό αριθμό ωφελουμένων όλο αυτό το διάστημα ο οποίος ανέρχεται στα 180-200 κατά μέσο όρο μηνιαίως. 

Τα Θεραπευτικά Προγράμματα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ παρέχουν ολοκληρωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της εξάρτησης σε άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Παράλληλα με τη χορήγηση φαρμακευτικών υποκατάστατων, στις ΜΟΘΕ παρέχεται ψυχοκοινωνική και προνοιακή υποστήριξη καθώς και ιατρονοσηλευτική φροντίδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τη διεπιστημονική ομάδα της δομής η οποία αποτελείται από ιατρό, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο