Η Ασφάλεια Βέροιας "ξεσκέπασε" απατεώνα που αποσπούσε κωδικούς καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας - Πάνω από 15.000 ευρώ η λεία του

ΔΤ από ΓΠΑΔ Κ. Μακεδονίας: Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 9 περιπτώσεων απάτης, με απόσπαση κωδικών από κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, προσποιούμενος τον τεχνικό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, τηλεφωνούσε σε περίπτερα και άλλα καταστήματα, που διέθεταν προς πώληση κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να ακυρώσει τις κάρτες, αποσπούσε τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος από την αξία των καρτών.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου του 2022, διέπραξε συνολικά 9 απάτες σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και άλλα καταστήματα. 

Συγκεκριμένα:

  • δύο περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και
  • από μία περίπτωση σε Αρκαδία, Αττική, Ημαθία, Μαγνησία, Σέρρες, Τρίκαλα και Φωκίδα. 

Απέσπασε τους κωδικούς από συνολικά 700 κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 15.809 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο