Η Νάουσα τίμησε την 201η επέτειο του Ολοκαυτώματός της από τους Τούρκους

Η 201η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας τιμήθηκε στη Νάουσα την Κυριακή του Θωμά (23/4/2023). 

Το πρωί τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας εορτάστηκε με η μνήμη των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, οι οποίοι μαρτύρησαν το 1822 κατά το ολοκαύτωμα της πόλεως, με αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο και κήρυξε τον θείο λόγο και την συμμετοχή του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και του επιχώριου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη επετείω του Ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλης το 1822, παρουσία του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου και των λοιπών τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ακολούθησε τρισάγιο στο «Χώρο Θυσίας» στον ποταμό Αράπιτσα και ρίψη στεφάνου από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στον καταρράκτη, όπου θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. 

Οι εκδηλώσεις για την 201η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο