Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

ΔΤ: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας συμπληρώνει φέτος 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας, και φιλοδοξεί να στερεώσει έτι περαιτέρω την παρουσία του. Αναβαθμισμένο, διευρυμένο, ξεχωριστό! Για πρώτη φορά από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου 2023, τρία σημεία, επτά ημέρες, ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλαπλές θεματικές και εκδηλώσεις. 

Η 9η χρονιά του Φεστιβάλ αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο για την εξέλιξή του, καθώς διευρύνεται δομικά χτίζοντας δυναμική  ταυτότητα.  Ο κινηματογράφος, το περιβάλλον και οι εξελίξεις της κοινωνικής πραγματικότητας, αποτελούν τους σταθερούς θεματικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους οικοδομούνται όλες οι εκδηλώσεις. Για 3η χρονιά, ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ αποτελεί το ιστορικό κτήριο της πόλης, το Κονάκι της Αλεξάνδρειας. Ένα ιστορικό μνημείο για την αναγνώριση του οποίου, ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μην καταρρεύσει στην ιστορική λήθη.     

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ εστιάζει στο ζήτημα του Περιβάλλοντος, ως μία ειδική θεματική του προγράμματος. Αυτή η προσπάθεια στοχεύει στην ανάδειξη του “φλέγοντος” αυτού ζητήματος, καθώς και στην αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και δρούμε για τον πλανήτη, το μέλλον μας. Ειδικότερα, θα προβληθούν 6 ταινίες για το Περιβάλλον και θα πραγματοποιηθούν δράσεις/εκδηλώσεις προς το “μηδενικό αποτύπωμα”. Συγχρόνως, η λειτουργία του Φεστιβάλ αλλάζει σταδιακά, σύμφωνα με πιο βιώσιμα πρότυπα.

Το πρόγραμμα φτιάχτηκε για να προσφέρει μία αυθεντική εμπειρία κινηματογράφου, με ονειρική διάθεση αλλά και κοφτερή ματιά επάνω στην κοινωνική πραγματικότητα. 

Οι προβολές του διαγωνιστικού τμήματος περιλαμβάνουν 32 ταινίες μικρού μήκους, από 15 χώρες παγκοσμίως. Για την έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή, της μεγάλου μήκους ταινίας “Με Αξιοπρέπεια” παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κατσιμίρη, η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Fischer, στο διαγωνιστικό τμήμα Film Forward του 63ου Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με masterclass, workshops, ομιλίες, συναυλίες και ειδικό αφιέρωμα στο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων δράσεων για την έμφυλη βία. Επιπλέον λεπτομέρειες για τις παράλληλες δράσεις θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Η παρουσία των δημιουργών και η συμμετοχή του κοινού στις προβολές και στις παράλληλες δράσεις, είναι η σημαντικότερη εμπειρία που προσφέρει το Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας. Σας καλούμε να απολαύσετε μία ξεχωριστή εμπειρία κινηματογράφου, να συμμετέχετε στις πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις του Φεστιβάλ. 

Να γίνετε μέρος της κοινότητάς μας! 

JOIN US!


Η Κριτική Επιτροπή του 9ου Φεστιβάλ αποτελείται από τους :

Πρόεδρος

Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Μουσικός)

Μέλη

Δημήτρης Καλαντίδης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας)

Μαρία Λεωνίδα (Ιστορικός Τέχνης, Σκηνοθέτιδα)

Αρετή Κονδυλίδου (Αρχαιολόγος, υπεύθυνη οργάνωσης εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ)

James Fair (Καθηγητής Κινηματογράφου, στο πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ)


Διαβάστε περισσότερα για τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής  ΕΔΩ.


Τα βραβεία που θα απονεμηθούν στην τελετή λήξης είναι :

Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής ταινίας

Βραβείο Κοινού

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου

Βραβείο Καλύτερης ταινίας για το Περιβάλλον

Βραβείο Καλύτερης μουσικής

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Χορηγοί επικοινωνίας του 9ου Φεστιβάλ θα είναι η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της (102FM και 95.8FM).

Ευχαριστούμε τις κ. Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου των προβολών. 

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις και το πλήρες πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας στην επίσημη ιστοσελίδα www.iasff.gr καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα στις σελίδες μας σε Facebook, Instagram και YouTube.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο