Αντώνης Μαρκούλης: Εκδήλωση με "άρωμα γυναίκας" στην «Ελιά»

Δελτίο Τύπου από υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Αντώνη Μαρκούλη: Στην «Ελιά», σε μία αίθουσα κατάμεστη από γυναίκες όλων των ηλικιών, ο Αντώνης Μαρκούλης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα του σήμερα και τις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για αυτά. 

Η ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη εστίαζε στην έκρηξη των γυναικοκτονιών, στα φαινόμενα ανισότητας σε βάρος των γυναικών που παρατηρούνται σε ποικίλους τομείς της κοινωνικής ζωής, όπως στους τομείς της εργασίας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και του αθλητισμού, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Τόνισε, δε, ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων να μην αποτελεί απλή ευχή, αλλά να γίνει αντικείμενο εφαρμοσμένης πολιτικής. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι το μοναδικό που μπορεί να δώσει διέξοδο σε αυτή την κατάσταση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να αποδώσει σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας, το οποίο θα λαμβάνουν από τη γέννηση του παιδιού της μέχρι τα 24 του χρόνια (ανεξάρτητα από τις σπουδές και από τη συντάξιμη ηλικία). Αυξάνει το επίδομα μητέρας για το δεύτερο παιδί από 70 ευρώ σε 105 ευρώ / μήνα, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Εξισώνει την άδεια μητρότητας σε εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επεκτείνει το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες. Καθιερώνει άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες. Διασφαλίζει δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και διπλασιάζει την επιδότηση ενοικίου σε νέες και νέους 25 – 44 ετών.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ ο Αντώνης Μαρκούλης ευχαρίστησε τις παρευρισκόμενες για την ιδιαίτερα θερμή παρουσία τους, υπενθυμίζοντας ότι η γυναίκα αποτέλεσε και αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη της ελληνικής κοινωνίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο