Απ. Βεσυρόπουλος - Γ. Πιτσιλής: 25 εκατ. ευρώ στην "Αγορά της Κουλούρας" για να φιλοξενήσει Τελωνείο και άλλες υπηρεσίες

Το σχέδιο για την αξιοποίηση της πρώην περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Μαΐου 2023 στο Επιμελητήριο Ημαθίας, όπως είχε ήδη γράψει από την Κυριακή (14/5) η ψηφιακή εφημερίδα "InVeria"

Την παρουσίαση έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ενώ για την εξέλιξη μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ως εκπρόσωποι των μετόχων της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. στην οποία ανήκει ο χώρος. 

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας για το έργο παρουσίασε το σχέδιο για το πως θα αναμορφωθεί όλο ο χώρος της αγοράς της Κουλούρας, στον οποίο θα εγκατασταθούν όλες οι υπηρεσίας του Τελωνείου Βέροιας, θα γίνουν αποθηκευτικοί χώροι, γραφεία, καταστήματα για εκτελωνιστές, μεταφορικές εταιρίες κ.α., ενώ εκεί θα εδρεύουν υπηρεσίες και αποθήκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ελεγκτικές υπηρεσίες κ.α. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες μελέτες και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου είναι στα τέλη του 2025. 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής χαρακτήρισε το σημείο ιδανικό, τόσο επειδή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον κόμβο Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, αλλά και επειδή είναι κομβικό σημείο, βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της Εγνατίας Οδού (ίση απόσταση από Ηγουμενίτσα και Αλεξανδρούπολη), είναι κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, απέχει μόλις 12 χλμ από τη Βέροια και είναι πλησίον της Θεσσαλονίκης, με την οποία συνδέεται μέσω της Εγνατίας Οδού και της ΠΑΘΕ. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του που το έργο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, μετά από πολύχρονες και συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εκφράζοντας και τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που το έδωσε τις αρμοδιότητες να "τρέχει" τα θέματα. 

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη, κάνοντας μία σύντομη αναφορά στο παρελθόν και στις πολλές προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς αλλά δεν ευοδώθηκαν. Σημείωσε μάλιστα ότι η αξιοποίηση του χώρου θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική, σημειώνοντας πως η γύρω περιοχή είχε αναπτύξει δραστηριότητα που έτεινε να δημιουργηθεί βιομηχανικό πάρκο, ωστόσο αυτό διακόπηκε βίαια με την οικονομική κρίση από το 2010 και μετέπειτα. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ο οποίος συντόνισε την όλη εκδήλωση, αναφέρθηκε παράλληλα στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη.

Τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ο Δήμαρχος Βέροιας έκαναν ειδική αναφορά και μνεία στην συνεισφορά του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσου Γιάγκογλου. Όπως τόνισαν, η συνεισφορά του κ. Γιάγκογλου και άλλων επιχειρηματιών που τον πλαισίωναν ήταν καθοριστικής σημασίας, τόσο στην παρούσα φάση που προχώρησε το έργο, όσο και στα προηγούμενα χρόνια που το θέμα ήταν παγωμένο ή γίνονταν προσπάθειες που δεν είχαν θετική έκβαση. 

(βίντεο από pliroforiodotis.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο