Ημαθία: Οι οριακές διαφορές στους σταυρούς προτίμησης σε "Ελληνική Λύση" και ΠΑΣΟΚ ίσως φέρουν επανακαταμέτρηση!

Οι οριακές διαφορές μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων υποψηφίων στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην Ημαθία ίσως φέρουν αιτήματα επανακαταμέτρησης των σταυρών προτίμησης...

Βεβαίως, η βραχύβια Βουλή που θα ορκιστεί σε λίγες μέρες θα περιλαβάνει τους δύο αδιαφιλονίκητους εκλεγμένους βουλευτές της ΝΔ, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Τάσο Μπαρτζώκα, τον πρώτο σε ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ Άγγελο Τόλκα, ωστόσο για τις περιπτώσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ (όπου ο πρώτος σε ψήφους Βασίλης Κοτίδης προκρίνεται έναντι 9 σταυρών προτίμησης από την Δήμητρα Τρεμπελή) και του ΠΑΣΟΚ (στο οποίο ο πρώτο σε ψήφους Νίκος Τσιαμήτρος έχει διαφορά 19 σταυρών προτίμησης με την δεύτερη σε ψήφους Ολυμπία Αποστόλου) τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα... 

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε πρώτο το InVeria.gr, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία καταλαμβάνει και βουλευτική έδρα, ο Βασίλης Κοτίδης έλαβε 1.738 σταυρούς προτίμησης και η Δήμητρα Τρεμπελή έλαβε 1.729 σταυρούς προτίμησης (διαφορά 9 ψήφοι). Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Τσιαμήτρος έλαβε 2.967 σταυρούς προτίμησης και η Ολυμπία Αποστόλου 2.948 σταυρούς προτίμησης (διαφορά 19 ψήφοι). 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr η Ολυμπία Αποστόλου είναι πολύ πιθανό να ζητήσει επανακαταμέτρηση, ενώ δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της Δήμητρας Τρεμπελή. Τονίζεται ότι η επανακαταμέτρηση γίνεται κατόπιν αιτήματος ενός ή περισσότερων υποψηφίων. 

Να σημειωθεί ότι τις βουλευτικές έδρες στην Ημαθία καταλαμβάνουν το πρώτο κόμμα (ΝΔ, 2 έδρες), το 2ο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ, 1 έδρα) και το 5ο κόμμα (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, 1 έδρα). 

Συνεπώς, η επανακαταμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ αφορά περισσότερο την σειρά κατάταξης στο ψηφοδέλτιο με λίστα εκλογής και όχι σταυρό προτίμησης των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αφού ούτως ή αλλως το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε έδρα. Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ η επανακαταμέτρηση αφορά στην κατάληψη έδρας στην Βουλή, ωστόσο δεν θα προλάβει η όποια αλλαγή ή μη να υπολογιστεί στην ορκομωσία της Βουλής την Κυριακή (28/5) ή την Δευτέρα (29/5). 

Αν τελικά το αποτέλεσμα των επανακαταμετρήσεων (όσων και εάν γίνουν) υπολογιστεί  για την σειρά κατάταξης των υποψηφίων για τις επόμενες εκλογές (στις 25 Ιουνίου) είναι κάτι που μένει να φανεί. Διότι, αφενός είναι στο χέρι του προέδρου του κάθε κόμματος ποιον και με ποια σειρά εκλογής θα βάλει στα ψηφοδέλτια και από την άλλη, μένει να δούμε αν θα έχουν προλάβει να γίνουν όποιες επανακαταμετρήσεις είναι να γίνουν πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών, που θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο