Ημαθία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στα 285 εκλογικά τμήματα - Ψάχνουν και πάλι τα μέλη εφορευτικών επιτροπών...

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα. 

Ειδικότερα, στην Ημαθία όλα κυλούν ομαλά από το πρωί. Όπως δήλωσε στο InVeria.gr η ειδική σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα, η οποία βρίσκεται στο συντονιστικό κέντρο της Π.Ε. Ημαθίας για τις εκλογές, στα 281 τα εκλογικά τμήματα του νομού και στα 4 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 πμ της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 και έκτοτε δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα. 

Μόνο θέμα, που δεν έχει να κάνει με την διαδικασία των εκλογών, υπήρξε στο σύστημα μετάδοσης της συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία. Γύρω στις 11 πμ αναμενόταν να υπάρχει μια πρώτη ενημέρωση για το πόσοι είχαν προσέλθει μέχρι τότε στις κάλπες, ωστόσο το σύστημα "κράσαρε" και η όλη ενημέρωση πήγε πίσω για ώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ενημέρωση για την συμμετοχή από το Υπ. Εσωτερικών θα γίνει στις 14.00.

Ψάχνουν πάλι τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται και σε αυτές τις εκλογές, που δυσκολεύει μεν τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά δεν επηρεάζει δομικά την όλη διαδικασία, είναι οι πολλές απουσίες από τις εφορευτικές επιτροπές, στις οποίες ορίζονται πολίτες από κάθε εκλογικό τμήμα, χωρίς οικονομική αποζημίωση. 

Είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλές φορές τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς δεν έχει προβλεφθεί να υπάρχει ένα χρηματικό ποσό προς όσους καλούνται να παραμείνουν για πάνω από 12 ώρες σε ένα εκλογικό τμήμα για να συνδράμουν στο έργο του δικαστικού αντιπροσώπου και του έμμισθου γραμματέα του. Στην ουσία είναι αυτοί που βοηθούν στην ταξινόμηση των ψηφοδελτίων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, την παροχή συνδρομή σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά και - μετά τις 19.00 - στην καταμέτρηση. 

Όσο, λοιπόν, δεν προβλέπεται εκλογική αποζημίωση, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα τα ψάχνουν με τα... κιάλια και όχι άδικα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο