Τάσος Μπαρτζώκας: Να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν όλες οι καλλιέργειες, που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

ΔΤ: Στον ΕΛΓΑ βρέθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας όπου έθεσε, για ακόμα μια φορά, στην Προϊσταμένη κ. Μ. Παππά, το ζήτημα των καταστροφών, που εμφανίζουν αυτή την περίοδο όλες σχεδόν οι ποικιλίες δενδροειδών καλλιεργειών, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη, να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο.

Επιπλέον, ο υποψήφιος Βουλευτής, πραγματοποίησε και ο ίδιος αυτοψία σε αγροτικές καλλιέργειες, παρουσία μελών του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και πληγέντων παραγωγών, διαπιστώνοντας και ο ίδιος την έκταση των ζημιών και την απόγνωση των παραγωγών.

Όπως χαρακτηριστικά του μετέφεραν οι καλλιεργητές, οι ακραίες  κλιματολογικές συνθήκες, επέφεραν για άλλη μια φορά ανυπολόγιστες ζημιές στην αγροτική παραγωγή. Συγκεκριμένα, φαινόμενα πρόσκαιρου παγετού που αποκάλυψαν τις δυσμενείς επιπτώσεις καθυστερημένα, αλλά και οι τελευταίες έντονες χαλαζοπτώσεις στο τέλος Απριλίου, έχουν δώσει τη χαριστική βολή στις καλλιέργειες των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι, προσβλέποντας στις αποζημιώσεις, για τις οποίες, ούτως ή άλλως, έχουν προπληρώσει στον ΕΛΓΑ.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε στην Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ ότι δεν αρκεί μια εισηγητική έκθεση, που θα επιβεβαιώνει υπηρεσιακά, το μέγεθος της ζημίας. Αντίθετα, επείγει να βρεθεί τρόπος να συμπεριληφθούν όλες οι ποικιλίες στις αποζημιώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο