Πιο ξεκάθαρος από ποτέ ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Μιχάλης Χαλκίδης - Κάλεσε Παυλίδη και Τζήμα να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους

 

Την στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον παλιό πολιτευτή της ΝΔ Φώτη Κουτσουπιά, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τον Δ. Βέροιας αλλά τελικώς την απέσυρε, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαΐου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος - παράλληλα - κάλεσε τον Παύλο Παυλίδη (που είχε ήδη ανακοινώσει) και την Συρμούλα Τζήμα (που φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα) να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Κουτσουπιά, αν δεν θέλουν να συμβάλλουν με την στάση τους στην επανεκλογή του Κώστα Βοργιαζίδη. 

Ο Μιχάλης Χαλκίδης ήταν ξεκάθαρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο "στρατηγείο" του συνδυασμού του, στον 1ο όροφο επί της οδού Μητροπόλεως 42 στη Βέροια, παρουσία του πρόεδρου της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Ημαθία και του αντίστοιχου πρόεδρου της Δημοτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βέροια: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, που είχαν και την μάχη του σταυρού, τελείωσαν, τώρα όλοι μαζί πρέπει να ενωθούν στην κοινή προσπάθεια, ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους. Κατονομάζοντας τον Παύλο Παυλίδη και την Συρμούλα Τζήμα, τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαρίσουν την στάση τους και να δηλώσουν αν θέλουν να στηρίξουν την ευρεία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες ή θέλουν να ενισχύσουν τελικά την υποψηφιότητα του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, δημιουργώντας ρήγμα στο ενιαίο μέτωπο.

Ο κ. Χαλκίδης τόνισε πως τιμά και σέβεται την Συρμούλα Τζήμα και την Γεωργία Μπατσαρά, είναι ικανότατα στελέχη της ΝΔ. Ειδικά όμως για την κα. Τζήμα, την οποία φήμες την θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τον Δ. Βέροιας, ο κ. Χαλκίδης ήταν ξεκάθαρος: Δεν μπορεί να είναι αντιδήμαρχος μέχρι σήμερα του κ. Βοργιαζίδη και να έχει αξιώσεις να ηγηθεί αυτοδιοικητικού σχήματος. Ωστόσο, ερωτηθείς από το InVeria.gr, ο Μιχάλης Χαλκίδης τόνισε πως είναι όλες και όλοι ευπρόσδεκτοι στην κοινή προσπάθεια, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση για συμμετοχή της ίδιας και όποιου άλλου πολίτη επιθυμεί να ενταχθεί στον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής ο κ. Χαλκίδης. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας άσκησε έντονη κριτική και στην δημοτική αρχή του Κώστα Βοργιαζίδη, τονίζοντας πως "ό,τι ήταν να δώσει, το έδωσε". Μάλιστα μίλησε για νοοτροπία "δημοσίου υπαλλήλου", χωρίς όραμα και προοπτική, χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ασκείται άχρωμη και άοσμη. Μάλιστα, ο κ. Χαλκίδης έκανε λόγο για έναν στενό κύκλο πέριξ του Δημάρχου που διοικεί τον Δήμο, για κατανομή αναθέσεων σε συγκεκριμένα άτομα από διάφορους πολιτικο'υς χώρους, ενώ έκανε υπαινιγμό για πρόσληψη συγγενικών προσώπων σε δημοτικές επιχειρήσεις. 

Ο Μιχάλης Χαλκίδης παρουσίασε και τις επόμενες κινήσεις του συνδυασμού του. Όπως είπε, από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργεί το πολιτικό του γραφείο στον 1ο όροφο της οδού Μητροπόλεως 42, στη Βέροια, θα διανεμηθούν ερωτηματολόγια μέσω των οποίων οι δημότες θα καταθέτουν τις προτάσεις τους για το υπό διαβούλευση πρόγραμμα το συνδυασμού, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να ανακοινώνονται νέα όνοματα (πολύ... δυνατά, όπως είπε). 

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν αρκετοί υποψήφιοι και συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας. 

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Χαλκίδης: 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο