Στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά ο Μπάμπης Γκιόνογλου

ΔΤ από υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας (ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής) Μπάμπη Γκιόνογλου:

 Χθες, Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στην Παναγία Σουμελά τιμήσαμε την Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου καθιερώθηκε  το 1994 με την ιστορική πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου και της παράταξής μας, του ΠΑΣΟΚ, ως ελάχιστη απόδοση τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό, στους νεκρούς, στους αγώνες, στις θυσίες και στην προσφυγιά καθώς και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Οι Έλληνες του Πόντου ανέδειξαν τον ελληνικό πολιτισμό αλλά σφαγιάστηκαν από του Οθωμανούς, εκδιώχθηκαν και ξεριζώθηκαν. Πρόσφυγες στη μητέρα πατρίδα με βαθιά ριζωμένη στην καρδιά τους, άσβεστη, την αγάπη τους για τις «Χαμένες Πατρίδες».

Σήμερα έχουμε χρέος όλοι μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο και να απαιτήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας που διέπραξε το κεμαλικό καθεστώς και ποτέ ξανά άλλη Γενοκτονία. Το οφείλουμε σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους αλλά και σε εκείνους που επέζησαν και ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή σε νέες πατρίδες.

Με ευλάβεια ας στρέψουμε σήμερα τη σκέψη μας σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους  σκεπάζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο